25n
25N
25N

El Consell aprova les noves tarifes d'ITV amb una baixada del 6,32% de mitjana respecte a les de l'acord de 2014

El Consell aprova les noves tarifes d'ITV amb una baixada del 6,32% de mitjana respecte a les de l'acord de 2014
10/05/2019 -

El Consell ha aprovat les noves tarifes del servei públic d’Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) de la Comunitat Valenciana, amb una baixada del 6,32 per cent de mitjana respecte a les de l’acord de 2014, en les quals en general disminueixen les d’emissions contaminants dels vehicles dièsel i pugen les de vehicles gasolina.

Aquests preus entren en vigor a partir de l’endemà de publicar-se en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), després que en aplicació de la sentència que dóna resposta al recurs contenciós administratiu presentat per les entitats concessionàries contra la disminució en les tarifes aprovada en 2014 pel Govern valencià, el Consell restituïra els preus d’ITV, per la qual cosa el 4 de maig van entrar en vigor les tarifes que estaven vigents fins a març de 2014, ha explicat la Generalitat en un comunicat.

En aquest sentit, les tarifes aprovades pel Consell, aplicables a la prova d’emissions de gasos contaminants i a la prova d’emissió sonora, es tradueixen en una baixada del 22,34% respecte als preus anteriors a l’acord del Consell 2014 i d’un 6,32% respecte a les tarifes establides en l’acord de 2014.

D’aquesta forma, les noves tarifes suposen un preu mitjà ponderat de 43,58 euros, de manera que un 62,29% dels vehicles veurien reduïda “de manera substancial” la tarifa i un 25,98% la veurien incrementada.

En aquest context, la vicepresidenta i portaveu del Consell ha explicat que la baixada de preu té “molt a veure” amb la vinculació dels vehicles amb activitat econòmica i no amb el tipus de combustible, per la qual cosa és “especialment rellevant” la reducció de tarifa en el transport pesat de mercaderies i autobusos.

En concret, les tarifes establides i actualitzades són de zero euros per a motor d’encés provocat sense catalitzador (MEP sense cat) per a tota mena de vehicle, que es manté igual que en 2014; 8,05 euros per a motor d’encés provocat catalitzat (MEP cat) per a tota mena de vehicles, que abans era de 5,77 euros, en l’únic tipus que augmenta.

Així mateix, el motor d’encés per compressió (MEC) per a vehicles tipus 1 i 2 tindrà una tarifa de 11,42 euros –abans eren 15,15 euros; el motor d’encés per compressió (MEC) per a vehicles tipus 3 també passa a costar 11,42 euros –abans 17,9 euros–; i en motor d’encés per compressió (MEC) per a vehicles tipus 4 i 5 la tarifa serà de 15,58 euros i abans era de 26,24 euros.

Respecte a la prova d’emissió sonora per a tota mena de vehicles en funció dels costos estimats la tarifa és de 2,42 euros, ha explicat.

“NECESSÀRIA” ACTUALITZACIÓ

La Generalitat ha detallat que ha seguit el procediment administratiu pertinent amb el seu tràmit d’audiència i s’han resolt totes les al·legacions presentades.

Així, considera que és “necessària” l’actualització dels preus d’ITV perquè des de 2014 no s’havia produït una revisió i actualització de les tarifes en la Comunitat i, amb ella, es persegueix aconseguir un ajust entre els preus i la prestació del servei, per interés general i per a impulsar i facilitar el compliment reglamentari de la ciutadania i incrementar la seguretat viària.

D’altra banda, iniciaran el tràmit de consulta pública prèvia per a la modificació del Decret 19/2004, de 13 de febrer, del Consell, pel qual s’estableixen normes per al control del soroll produït pels vehicles a motor i a aquest efecte de manera que la inspecció sonora periòdica siga “exigible” en la Comunitat Valenciana al mateix tipus de vehicles que en la resta de comunitats autònomes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 2 =

museo prehistoria