25n
25N
25N

El Consell aprova ajudes directes de 1.500 o 750 euros per a persones autònomes

El Consell aprova ajudes directes de 1.500 o 750 euros per a persones autònomes
27/03/2020 -

El Consell ha aprovat la concessió d’ajudes directes de 1.500 o 750 euros per a persones autònomes que hagen cessat la seua activitat o reduït els seus ingressos a conseqüència de l’estat d’alarma establit mitjançant el Reial decret 463/2020, de 14 de març, per a l’emergència de salut pública ocasionada pel COVID-19.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut després de la reunió setmanal del Govern valencià, ha explicat que aquestes ajudes formen part del decret llei de mesures urgents de suport econòmic i financer a les persones treballadores autònomes i de caràcter tributari, aprovat pel Consell “per a fer front a aquesta situació” provocada per la crisi sanitària.

D’aquesta manera, el Consell, a través de Labora, Servei Valencià d’Ocupació, concedirà ajudes directes de 1.500 o 750 euros “per a atendre el lucre cessant, és a dir, la qual cosa no podran ingressar, segons si s’ha tancat l’activitat o s’han reduït els ingressos”, ha indicat la vicepresidenta. Es destinaran un total de 57,5 milions d’euros per a aquesta mesura.

D’altra banda, l’Institut Valencià de Finances (IVF) aportarà 17 milions d’euros al Fons de Previsions Tècniques de la Societat de Garantia Recíproca per a la concessió d’avals a les persones treballadores autònomes i obrirà línies de finançament “per a fer front a les necessitats de liquiditat i per a pal·liar les necessitats d’inversió”, ha explicat la portaveu del Consell.

Quant a les mesures de caràcter tributari, Oltra ha informat que el Consell ha acordat “l’ampliació dels terminis per a la presentació de pagaments d’impostos, com el de successions i donacions o el de transmissions i actes jurídics documentats, entre altres”.

A més, se suprimeix l’obligació dels arrendataris de presentar l’autoliquidació de l’impost de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats derivada dels lloguers d’habitatge habitual.

Pagaments als centres d’atenció

Dins de les mesures acordades pel Consell en relació amb la pandèmia del COVID-19, el Govern valencià ha ratificat la resolució de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, de 25 de març, per la qual es disposen mesures extraordinàries de gestió de l’acció concertada de centres d’atenció diürna i ambulatòria, independentment del sector de referència i tipologia del centre, és a dir, per a tot l’àmbit de les entitats sense ànim de lucre.

L’objectiu de la resolució és establir les mesures excepcionals respecte al finançament de les places en aquests centres, de manera que la Generalitat “continuarà abonant el servei a les entitats d’acció concertada de la mateixa manera que si s’estiguera prestant en els llocs habituals”, ha explicat la vicepresidenta.

Referent a això, la vicepresidenta ha recordat que “el personal d’aquests centres d’atenció diürna, de centres de dia, ocupacionals, etc., en els quals s’ha suspés l’activitat, està fent atenció domiciliària i seguiment de les persones usuàries per a garantir la necessària assistència a les persones vulnerables”.

En aquest sentit, Oltra ha remarcat que la Generalitat pretén “donar seguretat i garantir l’estabilitat laboral del sector”, amb la finalitat d'”evitar que les entitats que presten aquests serveis, que són entitats sense ànim de lucre, realitzen expedients temporals de regulació d’ocupació, amb l’impacte que això suposaria en els treballadors i treballadores”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =