25n
25N
25N

El Consell aprovarà el divendres un pla específic per a les empreses d'oci

El Consell aprovarà el divendres un pla específic per a les empreses d'oci
16/02/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que aquest divendres el Consell aprovarà un pla específic per a les empreses d’oci que més temps porten tancades a conseqüència de la pandèmia i, sobre aquest tema, ha demanat “comprensió” al sector turístic i de l’hostaleria perquè hi ha “buscar tots els equilibris, però el fonamental és la salut”. “Es tracta de salvar vides, l’ocupació i les empreses, però per eixe ordre”, ha assenyalat.

Puig, després de mantenir una reunió a Alacant per videoconferència sobre digitalització del sector turístic, ha destacat que aquest nou pla se sumarà al Pla Resistir, dotat amb 400 milions, i ha recalcat la importància que es coneguen tots els instruments que inclou perquè “a vegades es demana una quantitat inferior”.

“No es tracta de posar xifres fetitxe sinó de caminar per a suturar les conseqüències negatives que aquesta pandèmia està causant al conjunt de l’economia, no sols al turisme”, ha recalcat. A més, ha destacat que el Govern d’Espanya també traurà un pla d’ajuda que és “molt convenient que així siga per a completar al de la Generalitat”.

Puig ha garantit que les restriccions “no romandran ni un dia més de les que siguen necessàries”, però s’aniran “suavitzant sense moviments disruptius, del blanc al negre, sinó amb una escalada el més prudent per a no laminar tot l’esforç realitzat”.

Preguntat per la demanda que planteja interposar la Distribució per a reclamar el lucre cessant derivat del tancament de l’hostaleria, ha comentat que qualsevol associació “té el dret a judicialitzar el que consideren”, però ha defensat que la Generalitat “pren les decisions pensant en l’interés general i la prioritat de la salut”.

Així, ha recalcat que “no es vol fa restriccions per fer restriccions” i, de fet, ha recordat que la Comunitat Valenciana “no és la que més” ha limitat l’obertura del sector, sinó que es tracta d'”una mesura implantada en tota Europa per a controlar l’espai de la sociabilitat”. Puig ha constatat que “el problema no són els bars sinó l’espai de sociabilitat i per això també exigim que no s’exporten els bars a domicilis particulars”.

No es tracta de criminalitzar un sector, mai l’hem fet, sinó de compartir amb ells com superar la pandèmia amb seguretat, no sols per als pròxims dies, sinó per a arribar a una normalització que permeta obrir tot i per a això no es pot avançar més del que és prudent”, ha constatat.

DESESCALADA

En eixe sentit, Puig ha insistit que quan al març concloga l’actual pròrroga de restriccions hi haurà “una reflexió” perquè “som conscients del greu mal que s’infligeix no sols a l’hostaleria i a l’economia sinó el mal psicològic i emocional que també es causa a una part important de la societat”.

No obstant això, ha incidit en què les decisions s’adoptaran “pensant en l’interés general i en la salut perquè encara estem en una taxa d’incidència de 500 casos per 100.000 habitants, molt lluny de l’objectiu de baixar fins als 50 casos. Per això, ha recalcat en què pese a l’actual progrés no cap “cap triomfalisme, sinó prudència, prudència, prudència i no relaxar-nos” perquè encara “hi ha molta incertesa” sobretot per les noves variants.

No obstant això, ha destacat que ja estan treballant amb Turisme per a quan la situació epidemiològica permeta obrir corredors de mobilitat, però ha insistit que més enllà d’aquesta solució “puntual”, el que es necessita és un espai europeu sanitari que garantisca la mobilitat a totes les persones vacunades.

Puig ha confiat que es puga complir l’objectiu del Ministeri que el 70% de la població estiga vacunada a l’estiu i, sobre aquest tema, ha ressaltat que la vacuna de Janssen, d’una sola dosi, permeta començar a principis d’abril amb la vacunació massiva.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × dos =