25n
25N
25N

El Consell expressa el seu suport a les persones afectades per l'episodi de pluges intenses en la Comunitat Valenciana

Aprova una declaració institucional davant la greu situació que afronta la Comunitat Valenciana com a conseqüència de la DANA

El Consell expressa el seu suport a les persones afectades per l'episodi de pluges intenses en la Comunitat Valenciana
13/09/2019 -

El Consell ha aprovat una declaració institucional per a expressar el seu suport a totes les persones afectades per la DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts), que ha provocat un episodi de pluges intenses en la Comunitat Valenciana.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut en roda de premsa després de la reunió setmanal del Govern valencià, que ha aprovat diversos acords i decrets, ha indicat que “la DANA o gota freda que ha colpejat durament la Comunitat Valenciana des del dilluns segueix en fase crítica“.

Per aquest motiu, el Consell ha manifestat en una declaració institucional el seu suport a totes les persones afectades, al mateix temps que garanteix tots els recursos humans i materials per a ajudar les zones afectades.

Així mateix, el Govern valencià acordarà, en col·laboració amb ajuntaments, diputacions i Govern central, totes les mesures necessàries per a pal·liar els danys causats.

Declaració institucional del Consell

La DANA o gota freda que ha colpejat durament la Comunitat Valenciana des del dilluns segueix en fase crítica.

És un fenomen que, malgrat ser propi d’aquesta època de l’any i de la nostra zona de litoral, enguany s’està manifestant amb una especial virulència. No és la primera vegada que els valencians i les valencianes ens enfrontem a un fenomen així i entre tots i totes hem sabut col·laborar i trobar solucions.

Però és necessari donar-li a aquest fenomen la importància que mereix, ja que el canvi climàtic està agreujant les conseqüències d’aquests episodis.

En les últimes hores s’han desbordat els rius Segura i Clariano al seu pas per diferents municipis com Ontinyent i Oriola. El temporal ha afectat també altres comarques i nuclis de població costanera, com Dénia, i s’ha procedit al desallotjament i trasllat de les persones afectades.

En algunes zones ha plogut en una hora quasi el mateix que en tot un any.

A més, la construcció en el passat en zones inundables ha agreujat més les conseqüències d’aquest tipus de fenomen.

El Consell s’ha mobilitzat davant aquesta situació i estem supervisant en tot moment i sobre el terreny les zones afectades. Tant el President com els consellers i conselleres que tenen serveis i infraestructures afectades han atés o s’han desplaçat a les zones damnificades.

Hem estat amb les persones afectades i hem seguit al seu costat la intranquil·litat provocada per la tempesta i el curs de les aigües. El Consell, a més, expressa el seu suport als alcaldes i alcaldesses que en aquests dies estan patint moments molt difícils al costat dels seus veïns i veïnes.

Des del Centre de Gestió i Seguretat Viària s’està informant puntualment de l’estat de les carreteres, sobretot a la Vall d’Albaida, la Costanera i la Vega Baixa, que són les més afectades fins al moment.

La Generalitat ha desplegat tots els mitjans i recursos possibles i compta amb l’ajuda de la Unitat Militar d’Emergència i d’altres unitats de l’Exèrcit. I, per descomptat, amb els recursos d’ajuntaments i diputacions.

Volem agrair als i les professionals de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, policies locals, Policia Nacional, Guàrdia Civil, bombers, personal sanitari i membres de Protecció Civil l’esforç i l’actuació responsable que estan mostrant davant aquesta situació.

La prudència és fonamental i, per això, des del Consell, fem una crida a continuar mantenint-la en un exercici de responsabilitat que la ciutadania de la Comunitat Valenciana ha demostrat en les últimes hores una vegada més.

El Consell recorda que la gota freda encara no ha acabat. El fet que no ploga en un moment determinat no significa que el perill haja passat. La crescuda d’un riu o un barranc pot produir-se en qüestió de minuts.

El Consell ha estat, està i estarà en tot moment al costat de la població afectada. Ara, i quan haja passat la situació d’emergència. I posarem tots els mitjans per a recuperar la normalitat i perquè les persones que s’han vist desplaçades puguen tornar a les seues llars.

En aquest sentit, el Consell acordarà les mesures necessàries per a pal·liar els danys causats, en coordinació amb els ajuntaments, diputacions, el Govern d’Espanya i la Unió Europea.

El Consell també vol agrair el suport del Govern central i altres comunitats autònomes, que s’han posat a la disposició de la Generalitat, així com traslladar la nostra solidaritat i condol a les famílies de les persones d’altres comunitats també afectades pel temporal que han perdut la vida o estan patint situacions tan greus com les nostres.

Agraïm de cor el treball i la solidaritat demostrada pels milers de veïns i veïnes de tants llocs de la Comunitat Valenciana. Elles i ells són la nostra força, el nostre millor capital.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − disset =

CCCC
torrent