25n
25N
25N

El Consell acorda sol·licitar una anàlisi integral del Sistema Valencià de Salut

El Consell acorda sol·licitar una anàlisi integral del Sistema Valencià de Salut
24/01/2020 -

El Ple del Consell ha acordat sol·licitar a l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) l’elaboració d’un estudi d’anàlisi del Sistema Valencià de Salut, a proposta de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, al departament del qual correspon el control de la despesa, així com l’ús eficaç i eficient dels recursos públics.

El Consell considera urgent analitzar de manera integral el Sistema Valencià de Salut, tenint en compte l’evolució de la despesa sanitària i la seua progressió per l’efecte de l’envelliment; l’extensió de la cronicitat; la prestació de noves teràpies avançades; la introducció d’alta tecnologia, així com el pes de la inversió en sanitat dins del Pressupost de la Generalitat.

En aquest sentit, es vol abordar, de manera integral, des de la despesa en tecnologia o fàrmacs, fins a una avaluació dels models sanitaris públics i de concessió, o aspectes de gestió i organització.

Així mateix s’analitzarà la gestió en matèria del personal, abordant aspectes com l’accés; la temporalitat; la formació; l’adequació de les plantilles o l’envelliment del personal i la reposició i transmissió de coneixements, entre altres aspectes.

Aquesta anàlisi serà encarregada a l’AIReF, atés que aquesta entitat realitza actuacions de spending review o procés de revisió de la despesa, tant a proposta del Govern central com d’altres institucions.

La Generalitat ha disposat històricament d’uns recursos molt inferiors a la mitjana de les comunitats autònomes, procedents del Sistema de Finançament Autonòmic, tant en termes per càpita com per càpita ajustada. Aquesta situació ha sigut una de les principals causes de l’endeutament elevat que té la Comunitat Valenciana.

El Consell considera que, al marge de convergir amb la resta de comunitats autònomes en la despesa per habitant per a disposar dels serveis públics almenys amb la mateixa qualitat que la mitjana autonòmica, és necessari assegurar que la despesa realitzada s’efectua seguint els principis d’eficàcia i eficiència, a fi de maximitzar la productivitat de l’economia i el benestar.

En aquest sentit, el mes de juliol de 2019, en el Seminari de Govern de Montanejos, la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic es va comprometre a l’aprovació d’una normativa que obligue a una valoració de les polítiques de despesa pública discrecional i implementació dels resultats del procés de revisió de la despesa elaborada per l’AIReF.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × dos =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
diputacion covid19