caixa popular

Davant un incendi forestal, tinc en compte estos consells

Davant un incendi forestal, tinc en compte estos consells
27/06/2017 -

Comença l’època estival i el nivell d’emergència d’incendis en la nostra terra centra la preocupació de tot l’equip de brigades, emergències i també de tots els valencians i les valencianes.

En el camp i els nostres boscos:

 1. En l’època de màxim risc, no s’ha d’encendre foc en el camp. És a dir, està prohibit cremar restolls i també l’ús de barbacoes o fogates. Cal recordar que qualsevol espurna pot provocar un incendi de gran magnitud.
 2. En els terrenys forestals no s’han d’utilitzar radials, motoserres i eines d’aquesta línia atés que poden provocar espurnes que siguen l’inici d’un incendi.
 3. Les burilles del tabac són sempre una de les causes d’incendis. Cal extremar les condicions i per tant, en el camp i en els nostres boscos, és recomanable no fumar.
 4. Evita usar el vehicle en totes les zones forestals atés que el tub d’escapament pot provocar un incendi en contacte amb un matoll.

Les cases properes a un incendi:

 1. El primer consell és no plantar al voltant de la casa plantes i arbustos que cremen amb molta facilitat. D’aquesta forma, es pot evitar que l’incendi aconseguisca la llar més ràpidament.
 2. Les barbacoes domèstiques no és recomanable que es troben a les afores de les cases i els xalets. Tampoc es recomana utilitzar-les els dies amb vent perquè el foc es pot descontrolar.
 3. S’ha de comptar sempre amb un sistema i pla d’evacuació davant un possible incendi.
 4. La comunitat de veïns ha de comptar amb un pla d’autodefensa per a poder tallar un incendi i que no aconseguisca les cases. Aquest pla ha de comptar amb camins buidats de vegetació, dipòsits d’aigua, entre altres.

Però sobretot recorda:

 1. Davant un abocador il·legal prop d’una zona forestal, comunica-ho a les autoritats al més prompte possible
 2. Davant un incendi, telefona al 112 i al servei d’emergències local, una telefonada a temps pot permetre acabar el més prompte possible amb un incendi.
 3. Si practiques senderisme, molta precaució. En l’època estival, el risc és màxim i s’ha d’anar amb cautela sense eixir-se de les rutes fixades.
 4. Si es troba prop d’un incendi, ha d’eixir a una zona on el foc no puga aconseguir-la.
 5. Si es troba conduint prop d’un incendi, ha de conduir amb les finestres del cotxe tancades i sobretot dirigir-se a una zona fora de perill.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × dos =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios