25n
25N
25N

El Consell Valencià de Cooperativisme aprova el pla Fent Cooperatives 2021-2022 amb 50 mesures per a impulsar el cooperativisme

Emili Villaescusa ha insistit en la idea que “el Fent Cooperatives és ja un referent per a la resta d’Espanya”

El Consell Valencià de Cooperativisme aprova el pla Fent Cooperatives 2021-2022 amb 50 mesures per a impulsar el cooperativisme
03/11/2020 -

El Consell Valencià de Cooperativisme ha aprovat per unanimitat el segon Pla Biennal de Suport i Foment del Cooperativisme, Fent Cooperatives (2021-2022), que serà presentat públicament pel president de la Generalitat, Ximo Puig. Amb una inversió prevista de 27,9 milions d’euros, aquest segon pla doblegarà la quantia del primer pla biennal. El pla Fent Cooperatives és l’instrument de planificació de la política i les accions en matèria de cooperativisme de la Generalitat i de la resta d’actors.

Aquesta nova edició del pla es desplega en 50 mesures dividides en 7 línies estratègiques: desenvolupament econòmic-empresarial, finançament i ocupació; desenvolupament societari; desenvolupament mediambiental i territorial, col·laboració publicoprivada; comunicació, formació i investigació; estructura representativa i participació institucional; governança de l’Administració pública del cooperativisme.

El Pla està alineat amb l’Agenda 2030 i fa una anàlisi dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en què impacta cadascuna de les 50 mesures. Encara que el Fent Cooperatives té impacte en els 17 ODS, els que major presència tenen són: Treball decent i creixement econòmic (ODS 8); aliances per a aconseguir objectius (ODS 17), Reducció de la desigualtat (ODS 10), Pau, justícia i institucions sòlides (ODS 16) i Ciutats i Comunitats Sostenibles (ODS 11).

Com a novetat, per al Fent Cooperatives s’han realitzat dos estudis, un tècnic-jurídic per a afermar la col·laboració públic-cooperativa; i un altre econòmic sobre les necessitats d’inversió del sector cooperatiu per a consolidar -sense destruir ocupació- els nivells de productivitat de les empreses cooperatives tractores del seu àmbit. El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, ha manifestat que “el cooperativisme és un sector que és exemple de resiliència en moments de dificultat econòmica”.

“Aquest reforç en matèria econòmica per part de l’Administració valenciana ve donat per la qual ha de ser una de les alternatives per a fixar activitat econòmica en moments de crisis, una activitat econòmica que queda fixada en el territori i que manté l’ocupació”, ha afegit.

El pla ha sigut elaborat per un equip redactor, amb Concoval al capdavant, en el qual també han participat persones expertes de la Universitat de València i de Florida Universitària, a més dels responsables de la redacció del primer pla, havent-se utilitzat metodologia innovadora en la participació, aconseguint així la implicació del sector en la seua definició. El ple del Consell Valencià del Cooperativisme ha agraït de manera unànime el treball de l’equip redactor.

El president de la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana (Concoval), Emili Villaescusa, ha insistit en la idea que “la Comunitat és un referent de com s’ha de treballar l’aliança entre l’administració pública i les organitzacions representatives del cooperativisme”. El Fent Cooperatives és ja un exemple per a la resta de comunitats autònomes. Prova que el treball s’està fent bé és l’increment pressupostari que s’ha aconseguit per al 2021″, ha afegit. Villaescusa ha destacat també el caràcter transversal del Fent Cooperatives, “en la gestió del qual han de comprometre’s diverses conselleries, la implicació de les quals és necessària per a poder desplegar-ho al 100%”.

El sector cooperatiu en la Comunitat Valenciana representa el 6,5% del PIB, està format per 2.500 cooperatives, que generen 56.829 ocupacions directes (78.911 considerant també els indirectes) i associen a més de dos milions i mig de persones.

El Consell Valencià del Cooperativisme és l’òrgan de promoció, assessorament i planificació de la política i legislació en matèria de cooperatives, i està compost per representants de la Generalitat i de la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 20 =