25n
25N
25N

El Consell municipal de Turisme presenta el pla d'estímul al sector per a 2020 i crea tres comissions especialitzades de treball

García: “L’objectiu és generar el màxim consens per a la posada en marxa de les mesures d’estímul, que són de màxima rellevància per la COVID-19”

El Consell municipal de Turisme presenta el pla d'estímul al sector per a 2020 i crea tres comissions especialitzades de treball
10/06/2020 -

De manera extraordinària donada l’actual situació per la COVID-19, el Consell Municipal de Turisme ha celebrat este matí el seu segon Ple per videoconferència en la qual s’ha mostrat el Pla d’Estímul al Turisme 2020, a més d’aprovar-se la confecció de tres comissions especialitzades de treball: Oci i Turisme, Destí Sostenible i Accessible, i Apartaments Turístics. El president del Consell i regidor de Turisme de l’Ajuntament de València, Emiliano García, ha posat en valor la importància de l’òrgan “participatiu i integrador” ja que perseguix “generar el màxim consens per a la posada en marxa de les mesures d’estímul, que són de màxima rellevància per a la ciutat donada la situació generada per la COVID-19”.

Durant la sessió, Antonio Bernabé, director gerent de Visit València, ha presentat les bases del Pla d’Estímul al Turisme als membres de l’òrgan municipal. En les setmanes prèvies a la celebració del ple, seguint el principi de governança col·laborativa de la Fundació i del mateix Consell, s’han establit contactes amb les empreses, membres del sector turístic i de la societat civil perquè feren arribar les seues aportacions per a l’elaboració d’aquest document que inclou la campanya de comunicació i promoció ‘València Mode ON’.

Així mateix, s’ha aprovat la creació de les comissions especialitzades de treball, quedant constituïdes la Comissió d’Oci i Turisme, la Comissió de Destí Sostenible i Accessible i la Comissió d’Apartaments Turístics. S’ha consensuat la unificació de la Comissió de Turisme Sostenible i la Comissió d’Accessibilitat, amb l’objectiu de tractar totes dues temàtiques de manera integral.

També s’ha adonat de les vocalies en representació de les Juntes Municipals de Districte que van quedar arracades en la sessió constitutiva del Consell durant el nou mandat el passat 26 de novembre. D’esta manera s’han ratificat les noves vocalies de la Junta Municipal de Tànsits, Patraix, Marítim, i Pobles de l’Oest. Cal destacar que mancada que es nomenin les sis vocalies de les Juntes Municipals de Districte restants, a l’espera que estes juntes proposin als seus vocals al Consell. La ratificació de les vocalies reforça la participació de la societat civil en este organisme.

Després del torn de precs i preguntes, el regidor García ha posat fi a la sessió del Consell agraint la participació dels membres i reafirmant el “suport des de l’Ajuntament de València a tot el sector turístic” i el seu “compromís a promoure les actuacions municipals que siguen a la nostra mà per a fer front a este context inèdit”.
Per a salvaguardar la confidencialitat de les votacions, s’ha consensuat la posposar per a la pròxima convocatòria l’elecció de persones expertes (6 vocals del Consell i 3 persones per a la Comissió Permanent) fins que es puga realitzar un Ple presencial. El Consell Municipal de Turisme és un òrgan de participació de l’Ajuntament de València l’objectiu del qual és que els representants vinculats al sector turístic, així com les veïnes i veïns de la ciutat, puguin aportar la seua visió sobre el model de desenvolupament turístic de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 7 =