25n
25N
25N

Consell d'Infermeria demana una reunió urgent amb Sanitat davant la falta de materials per a les infermeres

Consell d'Infermeria demana una reunió urgent amb Sanitat davant la falta de materials per a les infermeres
20/03/2020 -

El Consell d’Infermeria de la Comunitat Valenciana (Cecova) exigeix una reunió urgent amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per a traslladar-li la seua preocupació per les condicions en les quals treballen les infermeres i per la falta de material per a atendre la pandèmia del coronavirus.

La petició parteix dels “nombrosíssims testimoniatges” de treballadores als col·legis provincials de València, Alacant i Castelló, el contagi de centenars de professionals sanitaris a Espanya i la desgraciada mort d’una companya de professió al País Basc.

“Les infermeres estan posant en perill les seues vides i Sanitat ha de solucionar-ho”, reivindica l’organització professional en un comunicat, davant una situació que titlla d’alarmant.

En aquest context, el Cecova vol disposar d’informació de primera mà sobre la lluita contra aquesta pandèmia i conéixer les mesures que s’estan adoptant i es pensen adoptar sobre aquest tema.

Per a això, en la carta enviada a la consellera li indica que “les companyes fan saber que hi ha una gran escassetat de mitjans de protecció perquè puguen desenvolupar el seu treball amb les suficients garanties de seguretat per a no posar en risc les seues vides i no fer perillar les dels usuaris del sistema sanitari”.

El Cecova remarca que és “conscient que coneix que en la lluita contra el Covid-19 les infermeres necessiten tot el suport logístic de l’administració sanitària i dels seus responsables, traduït i concretat a disposar de tot l’equipament i productes necessaris per a poder dur a terme la seua comesa professional de manera efectiva i sense córrer riscos prevenibles”.

Per a l’organització, “és el mínim, materialment parlant, que se’ls ha de facilitar, en justa contraprestació per l’encomiable aportació que estan realitzant”. “Tanmateix, sembla que això no és així”, recalca, per la qual cosa li agradaria traslladar-ho a la responsable de Salut Pública.

També posa l’accent que “una escassetat de material o una mala logística suposa posar en perill les seues vides i les dels pacients, augmenta la cadena de transmissió del virus i posa en perill també la disposició de recursos humans per a afrontar aquesta greu pandèmia”.

I reivindica: “Com a professionals que estem en primera línia de l’atenció sanitària, hem assumit aquests riscos i estem fent molts sacrificis personals. Davant això, l’èticament correcte per part de l’autoritat sanitària és correspondre el seu esforç amb l’adequat material de protecció”.

CENS DE SANITARIS CONTAGIATS

Una altra de les seues peticions és que Sanitat elabore un cens de professionals sanitaris contagiats pel coronavirus, a fi de conéixer la situació real de disponibilitat davant la crisi sanitària derivada del coronavirus.

El Cecova reitera la seua col·laboració en aquesta lluita, però exigeix comptar amb informació de primera mà per a transmetre-la als professionals d’infermeria, atés que troba a faltar que Sanitat haja contactat amb els seus col·legis professionals, “quan si ho ha fet amb els de metges i farmacèutics”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 5 =

bombers
CCCC
bombers
Valencia activa