caixa popular

Connecta València unifica els serveis tecnològics clau per al futur dels ajuntaments

60 ajuntaments ja estan adherits a esta plataforma, en breu s’aniran sumant la resta de consistoris de la província

Connecta València unifica els serveis tecnològics clau per al futur dels ajuntaments

Connecta València posarà a l’abast de tots els ajuntaments de la província de València tots els recursos perquè els consistoris, siguen de la grandària que siguen, puguen oferir tots els serveis tecnològics als seus ciutadans. Connecta València s’ha presentat en el Centre de la Beneficència davant tots els representants dels municipis que s’han volgut acostar a conéixer de primera mà este projecte. A esta jornada formativa han acudit alcaldes i regidors, divendres que ve ho faran els tècnics dels consistoris. Fins al moment, i des que s’anunciara, ja s’han adherit 60 ajuntaments i s’espera que ben aviat ho facen molts més. “Estem davant l’oportunitat de trencar amb les estructures del segle XIX per a crear l’administració del segle XXI, posant la tecnologia al servei de les persones, per a fer-nos la vida més fàcil. Respon a la necessitat d’unificar tots els serveis que oferim des de l’Àrea de Modernització als ajuntaments i a la ciutadania, a més d’impulsar la implantació de l’administració electrònica en tots els municipis i seguir evolucionant cap al model de ‘ciutats intel·ligents”, assenyalava Iván Martí, responsable de l’Àrea de Modernització.

conecta-vlc_foto-mpazos-3Connecta València és la nova marca que aglutina i defineix tots els projectes i serveis engegats per la Diputació de València en matèria de noves tecnologies. S’ha volgut dissenyar de manera que des d’una mateixa aplicació o plataforma es tinga accés a tot. Segons assenyalava Iván Martí, des de la Diputació “es treballa en l’accessibilitat, connectivitat, dotació de recursos i infraestructures, interrelació mitjançant aplicacions mòbils, gestió, i sistemes intel·ligents, aportació d’informació municipal, tot per a oferir solucions i millorar, en definitiva, les necessitats dels nostres pobles i els seus habitants”.

Des de la plataforma es poden realitzar i conéixer tot el relatiu a l’administració. Segons ha explicat el responsable de l’àrea de Modernització, “des dels seus mòduls es permet des del registre d’entrades i eixides –presencial i telemàtic–; la compulsa electrònica; digitalització de la informació; consultar l’estat de qualsevol tràmit o expedient, des d’un gual a un permís d’obra; l’arxiu de documents; seu electrònica; pagament telemàtic; o notificacions electròniques, entre altres. Una sèrie de serveis amb els quals aconseguim millorar la comunicació i la transparència de les administracions cap a la ciutadania”.

Per la seua banda, la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, va recordar que la Diputació sempre ha prestat un suport històric en temes d’assessorament informàtic als consistoris per a afavorir la modernització de l’administració local, especialment pel que fa als municipis més xicotets. “Connecta València naix amb la finalitat d’atendre les demandes municipals per a la implantació d’una administració moderna, adaptada a l’actual legislació en matèria electrònica, que permeta gestionar millor els recursos municipals disponibles i posar la tecnologia al servei de les persones, facilitant i agilitant els tràmits administratius del dia a dia i fent possible una administració més propera i transparent”, assenyalava Amigó.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 5 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris