Conhostur sol·licita a la Generalitat una reunió "urgent" per a abordar la reobertura de l'hostaleria

Guardar

terrazas
terrazas

La Confederació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (CONHOSTUR) ha remés una carta al president de la Generalitat, Ximo Puig, en la qual sol·licita una reunió amb caràcter "urgent" per a conéixer l'abast de les mesures que s'adoptaran per a frenar la tercera ona de la pandèmia, davant la possibilitat que s'amplie el tancament del sector més enllà del pròxim 15 de febrer.

Precisament aquest dijous, Puig ha afirmat en la sessió de control de les Corts que les restriccions fixades per a frenar l'avanç del coronavirus s'alçaran "quan siga possible des del punt de vista epidemiològic" i ha aclarit que a "ningú" li interessa "mantenir-les per mantenir-les": "No tenim una posició obsessiva. Tot el contrari, volem superar la pandèmia".

Serà també aquest dijous quan es reunisca la Comissió Interdepartamental d'actuació contra la Covid-19, una cita en la qual s'abordarà la pròrroga de les restriccions ara en vigor.

Davant la "incertesa" que existeix en aquests moments, Conhostur reclama al cap del Consell que, després de quasi un any de restriccions, pose en marxa una taula de treball amb els responsables de les diferents àrees de l'Administració per a "mantenir oberta la interlocució i poder participar de manera activa des del sector en la reobertura de l'activitat empresarial".

Conhostur --que aglutina a la Federació Empresarial d'Hostaleria de València (Hostaleria València), l'Associació Provincial d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de Castelló (ASHOTUR) i la Federació Empresarial d'Hostaleria de la Província d'Alacant (FEHPA)-- ha advertit que "el sector hostaler es troba en una situació d'extrema gravetat".

Es tracta d'un escenari "crític" tant per als propietaris de les empreses d'hostaleria que, en molts casos, ja no podran obrir els seus negocis, com per als milers d'ocupacions directes i indirectes que depenen d'aquest sector, adverteix l'organització autonòmica.

En aquest context, predomina un sentiment de "gran pessimisme, incertesa i descontentament que està derivant fins i tot en moviments que anomenen a la insubmissió", lamenta. En aquest punt, i "entenent el grau de desesperació de milers d'empreses i famílies que viuen de l'hostaleria, des de Conhostur volen reiterar el seu rebuig a aqueixa postura, que considera que "no és la via per a aconseguir l'objectiu comú que perseguim i no és un altre que recuperar el dret a poder treballar i exercir l'activitat empresarial".

UN MES TANCATS "SENSE REBRE CAP AJUDA"

"Quan pràcticament es compleix un mes del tancament de l'hostaleria, no ha arribat cap ajuda real dirigida al sector. Al marge de la propaganda política, l'única veritat hui dia és que cap hostaler ha cobrat res per a compensar el tancament", asseguren des de Conhostur.

Per això, l'organització continua insistint en la necessitat d'ampliar les dotacions pressupostàries destinades al 'Pla Resistir'. Al seu entendre, "és imprescindible que la prolongació de les restriccions s'acompanye de mesures econòmiques a l'altura del rescat que necessita aquest sector al qual se li ha privat del dret a treballar".

Així mateix Conhostur reclama conéixer els informes tècnics que justifiquen la decisió de prorrogar el tancament adoptada per la Generalitat, ja que fins hui, "no se'ns ha traslladat cap informe que demostre que l'hostaleria siga el principal focus de contagi. Mentrestant, i com anem denunciant, es continuen succeint les festes il·legals, les concentracions de públic en parcs i platges o els botellons", conclou el comunicat.

Destacats