25n
25N
25N

El Congrés debatrà el 25 de març si es prorroga l'estat d'alarma

Sols acudirán aquells diputats que hagen d’intervindre i la votació serà telemàtica

El Congrés debatrà el 25 de març si es prorroga l'estat d'alarma
18/03/2020 -

El Congrés dels Diputats debatrà si es prorroga l’estat d’alarma en un ple que ha convocat la Junta de Portaveus per a dimecres que ve 25 de març.

D’aquesta manera ho ha comunicat la Junta de Portaveus de la Cambra, la qual s’ha reunit hui dimecres després del ple en el qual ha comparegut el president, Pedro Sánchez. En la seua compareixença, el president del Govern, Pedro Sánchez ha anunciat les mesures que s’adoptaran per a fer front el contagi de nous casos per coronavirus així com la possible prorrogació de l’estat d’alarma, el qual es va decretar divendres passat 13 de març.

En l’ordre del dia provisional es recullen els dos decrets llei el tràmit de convalidació del qual ja estava a punt de caducar: la reforma puntual de l’Estatut dels Treballadors per a evitar acomiadaments per baixes acumulades i el que incloïa mesures urgents a agricultors i ramaders per la crisi del camp.

S’han incorporat també els tres decrets llei que, fins ara, ha aprovat el Consell de Ministres enfront de la crisi del coronavirus, de dates 10, 12 i 17 de març, el debat del qual podria acabar acumulant-se en la sessió plenària.

I, finalment, per al cas que el Govern decidisca ampliar l’estat d’alarma decretat dissabte passat, el Congrés ja ha reservat buit en l’ordre del dia. La declaració de l’estat d’alarma no precisa ratificació del Congrés, però la seua pròrroga sí, i en aquest tràmit els grups parlamentaris poden fer propostes per a limitar el seu abast.

Es preveu que igual que el ple d’avui, el pròxim del dia 25 de març només acudiran de manera obligatòria aquells diputats que hagen d’intervenir. D’aquesta manera la votació posterior es farà de manera telemàtica, a causa de les mesures que han aplicat les mesures sanitàries per a evitar la propagació del COVID-19. Entre la totalitat de diputats del Congrés dels Diputats, hi ha 5 que han donat positiu per coronavirus, entre els quals es troben la ministra d’Igualtat, Irene Montero, la vicepresidenta segona del Congrés, Ana Pastor, a més de Santiago Abascal, Ortega Smith i la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias.

Entre altres, la dona del president del Govern, Begoña Gómez també ha donat positiu per coronavirus i el vicepresident segon i ministre de Drets Socials i Agenda 2030, es troba en quarantena després de donar positiu en la prova del coronavirus la seua dona, Irene Montero.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − catorze =

lleida 2020
activem alfafar