25n
25N
25N

Confirmats com a víctimes de violència de gènere els casos d'Alacant i Lugo i ascendeixen a 34 les assassinades

Confirmats com a víctimes de violència de gènere els casos d'Alacant i Lugo i ascendeixen a 34 les assassinades
22/07/2019 -

La Delegació del Govern per a la Violència de Gènere ha confirmat aquest dilluns com a víctimes mortals de violència de gènere dos crims més: el de la dona de 47 anys assassinada presumptament pel seu cònjuge en Vilalba (Lugo) ahir i el de la dona de 57 anys, assassinada presumptament per la seua parella a Calp (Alacant) hui.

“Amb aquests dos casos confirmats hui el nombre total de dones assassinades per #ViolenciadeGénero des de l’any 2003 fins al dia de hui és de 1.009, i durant l’any 2019 és de 34”, ha publicat en el seu compte de Twitter l’organisme, que depén del Ministeri d’Igualtat.

Aquest dilluns ha sigut assassinada presumptament per la seua parella a Calp (Alacant) una dona de 57 anys que no tenia fills menors d’edat. Segons ha confirmat la Delegació del Govern, no hi ha constància que existiren denúncies prèvies per violència de gènere contra el seu presumpte agressor.

A més, l’organisme també ha sumat al còmput d’assassinades a les mans de les seues parelles o exparelles a la dona de 47 anys assassinada presumptament pel seu cònjuge en Vilalba (Lugo), qui posteriorment s’ha suïcidat. La víctima no tenia fills menors d’edat i en aquest cas sí que existia denúncia prèvia per violència de gènere.

L’assassinat d’aquestes dues dones eleven a 34 les víctimes mortals en el que va d’any, onze més que les dones assassinades a les mans de les seues parelles o exparelles en el mateix període de 2018, quan fins al 22 de juliol eren 23.

D’acord a les dades de la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere, de les 34 assassinades únicament set havien acudit a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat per a denunciar la seua situació de maltractament, enfront de 27 (el 79,4%) que no havia denunciat al seu presumpte agressor.

S’havien concedit mesures de protecció en favor de la víctima en dos dels tres casos denunciats, i en un d’ells les mesures estaven vigents en el moment del crim. De les 34 víctimes mortals, 27 tenien una relació de parella amb l’acusat, i set mantenien una relació d’exparella o estaven en fase de ruptura. En total, 24 d’elles convivien amb el seu presumpte agressor.

La majoria de les víctimes dels assassinats per violència de gènere (41,1%) tenien entre 41 i 50 anys, tram d’edat també majoritari entre els presumptes agressors (47,1%). El 58,8% de les dones assassinades eren espanyoles, mentre que 14 d’elles (41,2%) procedien d’un altre país.

Respecte als presumptes agressors, el 58,8% són espanyols i el 41,2% estrangers. Dels 34 presumptes maltractadors, onze es van suïcidar després de cometre el crim i tres el van intentar sense èxit.

La Delegació del Govern manté en investigació, el crim a Ayamonte (Huelva), on una parella va ser localitzada el mes de juny passat sense vida i amb signes de violència, per la qual cosa la dona no se suma al registre d’assassinades de moment.

D’acord a aquestes mateixes dades, en el que va de 2019, un total de 24 menors d’edat s’han quedat orfes per violència de gènere contra les seues mares. La majoria dels crims van tindre lloc a Andalusia (8), seguit de Canàries (6) i la Comunitat Valenciana (6).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent