25n
25N
25N

Es confirmen 195 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana

Una de les bones notícies són les altes que pugen a 19 mentre que la mala notícia són els morts que ascendeixen a 24

Es confirmen 195 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana
19/03/2020 -

La Consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha confirmat un total de 195 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana. Per províncies, són 5 nous casos a Castelló, 45 a Alacant i 145 a la província de València. D’aquesta forma, el total de casos ascendeix a 921 casos de coronavirus en el nostre territori.

Els morts han ascendit a un total de 24 persones per coronavirus en la Comunitat Valenciana, dos més que ahir. D’altra banda, pugen les altes a un total de 19 persones.

Per províncies el nombre total de casos positius és de 59 a la província de Castelló (21 hospitalitzats i 3 en l’UCI), 338 a la província d’Alacant (125 hospitalitzats i 24 en l’UCI), i 522 a la província de València (153 hospitalitzats i 32 en l’UCI). A més, hi ha 2 casos no assignats encara perquè s’estan comprovant les seues dades. El nombre de professionals sanitaris que han donat positiu en total és de 115.

D’altra banda, la consellera ha lamentat el fet que s’hagen produït fins al moment un total de 24 defuncions en la Comunitat Valenciana: 1 a la província de Castelló, 12 en la de València i 11 en la d’Alacant. Al mateix temps, ha anunciat que, fins a les 20 hores d’ahir, s’han donat un total de 19 altes, és a dir, 19 persones s’han curat: 1 a la província de Castelló, 7 en la d’Alacant i 11 a la província de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 5.341. A més, en el número 900 hem atés des que es va posar en marxa més de 25.300 telefonades.

Situació en les residències de majors

Ana Barceló ha actualitzat també la situació dels brots de coronavirus que s’han produït en dues residències de majors en la Comunitat Valenciana.

En la residència de Torrent hi ha en aquests moments 57 casos positius, 6 d’ells ingressats en un hospital. A més, 34 treballadors han donat positiu també en les proves de coronavirus. Tots es troben estables. El departament de salut està controlant ja la residència, que s’ha reforçat amb 20 infermers, 34 tècnics en cures auxiliars i 2 metges.

D’altra banda, en la residència de majors d’Alcoi hi ha en aquests moments aïllats i amb símptomes 58 usuaris i 10 treballadors. També hi ha 10 d’ells controlats per la UHD en la pròpia residència. No hi ha hospitalitzats. El departament de salut també està controlant la residència i l’ha reforçada amb dues infermeres per torn, dos auxiliars per torn i un metge.

S’obri la borsa per a jubilats i titulats sense especialitat

La consellera de Sanitat ha anunciat que, a partir de demà, estarà oberta la borsa de treball perquè tots aquells professionals sanitaris jubilats o titulats, encara que manquen d’especialitat, que desitgen ajudar a combatre el coronavirus, puguen fer-ho.

“Necessitem tota la col·laboració i ajuda possible en aquesta batalla que estem lliurant tots contra el coronavirus”, apuntava Barceló. Per això, demà es publicarà la corresponent Resolució i estarà habilitada la inscripció que podrà realitzar-se a través de la pàgina web de la Conselleria de Sanitat.

D’altra banda, la consellera ha explicat que ahir es va eliminar la caducitat de les targetes sanitàries que vencien en els pròxims dies (més de 6 mil caducitats programades), perquè no siga necessari acudir a renovar les targetes SIP i evitar els desplaçaments.

Aquesta anul·lació tindrà la duració de dos mesos, però serà ampliable el temps que es necessite.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − dos =