25n
25N
25N

Els confinaments en centres educatius tornen a xifres de setembre

Els nous positius en les residències també cauen en un 44,83% en l’última setmana

Els confinaments en centres educatius tornen a xifres de setembre
09/03/2021 -

Les restriccions que el Consell va decretar per a la Comunitat Valenciana des de principi d’any han donat resultat. I és que la tendència a la baixa registrada en les últimes setmanes, que ha situat la incidència acumulada per sota dels 70 casos per cada 100.000 habitants, ha suposat un significatiu descens en els positius dels centres educatius. Si bé és cert que les aules han sigut grans detectors del virus i que, només un xicotet percentatge d’aules han hagut de confinar-se, també ho és que es va detectar una pujada després de les festes nadalenques.

No obstant això, ara, les dades han tornat a caure. De fet, la primera setmana de març va acabar amb 25 grups confinats de 19 centres educatius de tota la Comunitat Valenciana, que no sols suposa 23 grups menys que la setmana passada, sinó que, a més, es tracta de la segona xifra més baixa de confinament des de l’inici del curs escolar.

Així, sumant-los als grups que ja romanen confinats de setmanes anteriors, el nombre total de grups ascendeix a 66 de 47 centres educatius. D’aquesta manera, s’ha reduït en un 39% l’acumulat d’aules confinades a la Comunitat Valenciana. I és que cal tindre en compte que, a la fi de gener, quasi es va arribar a les 1.000 aules confinades.

Per tant, dels quasi 47.000 grups que conformen els centres educatius públics, el 99,9% ha seguit amb les classes presencials sense incidents; i dels 1.845 centres que constitueixen el sistema educatiu públic, 1.798 centres van acabar la setmana sense cap aula confinada, la qual cosa representa el 97,5%. Així mateix, segons les dades publicades per la Conselleria d’Educació, dels 818.644 alumnes i alumnes d’Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i FP, només 897 són positius actius – un 0,1% – mentre que dels 78.434 docents, 161 són actualment positius en coronavirus, és a dir, el 0,2%.

I en les residències també cauen els casos

En les residències de majors de la Comunitat Valenciana, els casos han caigut en un 44,83% només en l’última setmana, deixant 96 positius actius enfront dels 174 de la setmana anterior. A més, d’acord amb l’anàlisi realitzada per la patronal Aerte, la primera setmana de març va sumar 3.152 positius, la qual cosa va suposar un descens del 30,88% – sent la setmana amb menys contagis en residències des de mitjans d’octubre – i un descens del 92,88% si el comparem amb els contagis de l’última setmana de gener, quan es va arribar al pic més alt d’aquesta tercera ona amb 1.349 positius.

Respecte al nombre de defuncions, aquesta setmana s’ha reduït la mortalitat en un 42,57%, passant de 101 persones fa dues setmanes a 58, sent aquesta primera setmana de març la que menys vides s’ha cobrat el virus des de fa tres mesos. Així mateix, suposa un descens de defuncions del 66,08% si es compara amb el pic més alt de la tercera ona, fa tres setmanes, quan es van notificar 171 morts.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × cinc =

museo prehistoria