25n
25N
25N

Barceló recalca que el confinament perimetral de la Comunitat Valenciana no afecta els vols internacionals

Barceló recalca que el confinament perimetral de la Comunitat Valenciana no afecta els vols internacionals
30/10/2020 -

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha explicat que el confinament perimetral de la Comunitat Valenciana decretat des del migdia d’aquest divendres “no afecta els vols internacionals”, ja que Presidència de la Generalitat no té competències per a tancar fronteres.

Barceló, en una entrevista a la cadena Ser recollida per Europa Press, ha explicat que per tant aquest tancament, que estarà vigent durant els pròxims set dies, “no afecta els vols internacionals”. No obstant això, ha recomanat que si es vol viatjar a l’exterior s’ha de comprovar que el país de destinació no haja adoptat mesures restrictives d’entrada respecte als viatgers espanyols.

Sobre aquest tema, ha recalcat que està la possibilitat de viatjar en avió des de o cap a la Comunitat Valenciana només es refereix als vols internacionals, ja que qualsevol nacional no està com tampoc és possible desplaçar-se per cap altre mitjà de transport.

Així, ha recordat que a aquesta prohibició de viatjar des de o cap a la Comunitat només hi ha 11 excepcions recollides en el decret com són l’assistència a centres, serveis i establiments sanitaris; compliment d’obligacions laborals, professionals o legals; o retorn al lloc de residència habitual o familiar, entre altres. “Són totes qüestions molt concretes”, ha recalcat.

Però, ha insistit, la regla general és que no es pot viatjar ni des de ni cap a la Comunitat Valenciana perquè “la mobilitat és un risc” i per això amb aquest confinament perimetral es vol reduir “al màxim aquesta mobilitat per a impedir la transmissió del virus tenint en compte que la taxa de contagis és alta i estem encara ascendint”.

Per aquest mateix motiu, ha recordat que continua vigent la limitació del moviment nocturn, de 0.00 a 6.00 hores, per a evitar aquest risc. Per això, ha apel·lat a “la responsabilitat i comprensió” de la ciutadania perquè ha recalcat que “aquestes mesures sempre s’adopta protegint la salut i el bé comú de tots”.

“El virus no podrà amb nosaltres, hem de doblegar eixa corba i estic segura que amb la corresponsabilitat de tots, inclosos els alcaldes, l’aconseguirem”, ha assegurat Barceló, que ha reclamat “molta prudència aquest cap de setmana”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 7 =