25n
25N
25N

L'alumnat del Galileu haurà de confinar-se voluntàriament pel brot de la festa

De moment ja han donat positiu al voltant de 120 persones en el “major brot de la Comunitat Valenciana”

L'alumnat del Galileu haurà de confinar-se voluntàriament pel brot de la festa
05/10/2020 -

L’alumnat resident del Galileo, on es va celebrar la festa de Galileu Galilei que ha provocat un gran brot de coronavirus en la UPV i altres universitats, haurà de confinar-se durant huit dies, segons acaba d’anunciar la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en la seua última roda de premsa. I és que, en vista dels 120 contagis positius confirmats fins ara, “es pot definir com el brot més gran de la Comunitat Valenciana”, ha lamentat.

Una mesura que entrarà en vigor una vegada estiga publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) i que respon a la magnitud d’aquest brot. En concret, els equips de rastreig han identificat almenys 120 casos positius amb PCR fins a aquest dilluns, però el garbellat continua amb els seus contactes.

De les 712 proves PCR realitzades el divendres, 120 ja han donat positiu (106 en el Galileu i 14 al campus de Vera de la UPV) i 291 negatiu. Per tant, en saber-se de moment el resultat de 411 proves, el 30% d’elles han donat positiu i si es manté aquesta tendència amb els resultats que queden per conéixer, es podrien superar els 200 contagis en el brot.

Segons ha explicat la consellera, la festa es va produir fa dos dissabtes en el terrat del Galileu Galilei i entre el dia 30 de setembre i l’1 d’octubre es van detectar els primers casos positius. A partir d’ací es va iniciar l’estudi de casos i “es va determinar la necessitat de realitzar un garbellat important per a poder detectar cadenes de transmissió de manera precoç i poder-les tallar, mantenint la traçabilitat”. El divendres 2 d’octubre es va dur a terme la presa de mostres a més de 700 persones amb 120 positius (14 d’ells comunicats dijous passat), d’un total de 411 mostres analitzades fins al moment.

Per això, l’alumnat d’aquest centre seguirà amb la docència per via telemàtica per a “protegir tant a l’alumnat com al professorat mentre conclou l’estudi de casos i es puga determinar l’abast de la transmissió del virus”, ha explicat Barceló. A més del canvi en la docència des de hui dilluns, s’ha decretat el confinament voluntari de tot el col·legi major afectat pel brot i se sol·licitarà la ratificació de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en tractar-se d’un col·lectiu de persones no identificades individualment. La mesura entrarà en vigor quan es publique la resolució en el DOGV i durarà 8 dies.

Així mateix, la consellera ha assenyalat que s’ha reunit amb la resta de rectors i rectores de les universitats de València per a informar d’un canvi de protocol per a adoptar les mesures “que siguen necessàries” una vegada es conega el nombre total de casos del brot de la Politècnica. Ells i elles, ha dit, ho traslladaran i estaran en contacte amb les direccions dels col·legis majors i residències d’estudiants perquè això no torne a succeir.

I és que, segons ha confirmat, a la festa van acudir estudiants d’altres universitats de la ciutat de València, per la qual cosa aquest brot no sols abasta al campus de Vera. Això sí, ha destacat que, malgrat desconéixer encara l’abast en altres centres, la incidència és molt de menor que la de la Universitat Politècnica de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 17 =

bombers
bombers