25n
Orgull
Orgull

La Confederació d'Autònoms del Taxi veu el decret que regula els VTC "fonamental per a la sostenibilitat del sector"

La Confederació d'Autònoms del Taxi veu el decret que regula els VTC "fonamental per a la sostenibilitat del sector"
29/03/2019 -

La Confederació de Taxistes Autònoms de la Comunitat Valenciana considera que les mesures que inclou el decret aprovat aquest divendres en el Ple del Consell per a regular la prestació del servici de transport públic de viatgers mitjançant vehicles amb conductor (VTC) són “fonamentals per a assegurar la sostenibilitat del sector en els pròxims anys”.

En un comunicat, l’entitat assenyala que encara que aquestes mesures resulten “insuficients per a evitar que els VTC deixen de fer una competència deslleial al taxi”, de no haver-hi regulació autonòmica i municipal “les milers d’VTC que estan per eixir en els pròxims mesos faran insostenibles els dos sectors, precaritzant gradualment el Servici de Transport, tant el del Taxi com el de VTC”.

Després de l’aprovació del decret en el Ple del Consell, s’obri ara un període de 30 dies en els quals ha de ser convalidat per la Diputació Permanent.

Des de la Confederació adverteixen: “Els partits Polítics a favor de mantindre el Servici Públic del Taxi hauran de demostrar-ho convalidant el Decret Llei, ja que el Partit Polític que vote en contra demostrarà clarament que vol desmantellar el Taxi, a favor d’aquestes multinacionals, a costa de les garanties per a l’usuari quant a la seguretat, la fiscalitat, el control de tarifes i de les condicions laborals dels treballadors dels dos sectors”.

En aquest sentit, recorda que més de 7.000 famílies que viuen del Taxi a la Comunitat Valenciana “contestaran amb el seu vot en les urnes del pròxim dia 28 d’abril als gestos que haja tingut cada partit polític cap al sector durant aquests dies”.

Entre les principals mesures que arreplega el Decret Llei, des de la Confederació de Taxistes Autònoms de la Comunitat han destacat: els 15 minuts de precontratació mínima; la prohibició de circular i estacionar en via pública sense contracte previ que ja existeix en el Rott; prohibir la geolocalització en les app; i donar més competències als Ajuntaments, per a regular amb més detall les VTC en el seu àmbit urbà.

“Amb açò, almenys assegurem una regulació de les VTC a la Comunitat Valenciana, veient la incertesa del futur polític que se’ns aveïna en els pròxims mesos”, assenyala l’entitat, que assegura que “seguirà lluitant per un servici públic del taxi de qualitat per a l’usuari”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 12 =