25n
Orgull
Orgull

La connexió amb metro entre el centre i la Ciutat de les Arts per a 2021, l'objectiu de la Conselleria

El tram recentment licitat comprén el més complicat; la via subterrània entre Alacant i Amado Granell

La connexió amb metro entre el centre i la Ciutat de les Arts per a 2021, l'objectiu de la Conselleria
09/09/2019 -

Divendres passat el Consell va anunciar una licitació amb una llarga història en valència. Va ser una promesa dels anteriors governs del PP, però malgrat realitzar part de la infraestructura dels túnels, es va paralitzar durant set anys. Ara, el Conseller Arcadi España, ha anunciat el termini “objectiu”: per a 2021 el centre de València, al carrer Alacant, hauria de connectar amb una nova línia de metro amb el barri marítim de Natzaret, amb parada a la Ciutat de les arts i les Ciències.

El 12 de juny de 2017, després de la paralització definitiva d’unes obres que van costar 200 milions durant set anys, el President de la Generalitat va anunciar que gràcies a fons europeus es reiniciarien les obres. Dos anys després, el juny passat, les màquines i operaris van tornar a l’antigament coneguda com T2. Es tractava dels treballs de la rampa d’eixida situada al carrer Amado Granell.

L’ara adjudicat és, precisament, el més complicat i costós de la línia. Es tracta del tram subterrani, entre el carrer Alacant i la rampa actualment en obres. Segons va detallar Conselleria, es procedirà a la reparació de l’estructura ja construïda, perquè després d’anys d’abandó necessita manteniment. També es faran noves estructures, prepararan les vies, sistemes de drenatge i les canalitzacions d’alta tensió. S’inclou, també, tots els treballs per a deixar llestes les estacions, inclòs el mobiliari de Metrovalencia.

Segons va assenyalar el Conselleri, l'”objectiu és que en 2021″ estiga finalitzada la totalitat de la via, alguna cosa que creu que així serà. Una obra que “ampliarà de manera molt considerable l’oferta de transport en la xarxa”.

Valor Nazarí

Aquesta nova línia tindrà un valor afegit per a la ciutat per la connexió entre el seu centre històric i un altre punt de gran afluència turística, la Ciutat de les Arts i les Ciències. Però serà també, no obstant això, de gran rellevància per al barri de Natzaret.

Aquest històric emplaçament marítim, que ha patit un llarg abandó per part de les administracions públiques -en el 86 li van llevar, fins i tot, una platja urbana-, podrà ara estar “més a prop” del centre. Actualment, arribar des d’aquest barri fins al carrer Alacant costa entre 37 i 52 minuts, amb una combinació de bus, metre i a peu. Si la nova línia tarda una mitjana de dos minuts per parada, els veïns podrien recórrer les huit en només 16 minuts.

A aquesta infraestructura no contribueix l’Estat, sinó la Unió Europea, a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que aporta la meitat dels diners necessaris.

Connexió amb el Mercat Central

Encara que el projecte de la Línia 10 de Metrovalencia compon huit parades entre el carrer Alacant i el barri de Natzaret, ja es contempla des del seu reinici la seua futura ampliació. La parada del Carrer Alacant estarà a uns pocs metres de la parada de metro de Xàtiva; es tracta d’un dels punts neuràlgics de la xarxa, a només una parada més d’Àngel Guimerà. Aquesta connexió obriria la nova línia a qualsevol punt de la mateixa xarxa sense haver d‘eixir de l’estació.

Més endavant, també, s’ampliaria fins a l’estació Mercat, en el Mercat Central. Es tracta d’un tram que, parcialment, ja té infraestructura construïda de l’etapa popular.

Figuració / Carles Desfilis

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × tres =