25n
25N
25N

La connexió per bus entre València i nou polígons de la zona començarà al gener

La primera setmana de l’any estaran en marxa les quatre línies llançadora que beneficiaran a més de 76.000 treballadors

La connexió per bus entre València i nou polígons de la zona començarà al gener

Amb l’arribada de 2021 entrarà en funcionament el projecte que permetrà unir la ciutat de València amb nou polígons industrials de la zona, facilitant l’accés dels seus treballadors i oferint alternatives a l’ús de vehicles particulars.

Concretament, serà durant la primera setmana del mes de gener quan la Conselleria d’Obres Públiques i Mobilitat que encapçala Arcadi España pose en marxa les quatre línies llançadora d’autobús que estan previstes i que donaran servei a les àrees industrials del Parc Tecnològic (Paterna), L’Andana (Parterna), Fuente del Jarro (Paterna), Táctica (Paterna), L’Oliveral (Riba-roja de Túria), La Reva (Riba-roja de Túria), Juan Carlos I (Almussafes), Polígono Norte (Almussafes) i La Ermita (El Romaní, Sollana).

Es tracta d’un projecte pilot, que tindrà una durada d’un any, i permetrà conéixer dades sobre l’ús del servei de cara a la seua futura implantació i a una ampliació d’aquest. Segons els estudis de l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), per cada dos autobusos plens es recuperarà l’espai abans ocupat per 175 cotxes, reduint la contaminació i els embussos en els accessos.

BENEFICIARÀ A MÉS DE 76.000 PERSONES

Aquesta iniciativa pretén beneficiar a les més de 76.000 persones que treballen en aquestes àrees industrials i que viuen, en la seua majoria, a la ciutat de València sense un servei públic de transport, i estan obligats a utilitzar el vehicle privat amb els consegüents problemes de congestió, contaminació i competitivitat per a les empreses aquí instal·lades.

En total, i segons les dades de l’ATMV, mitjançant la creació de les quatre noves línies de llançadora, es duran a terme diàriament 50 expedicions a nou polígons industrials, en els quals treballen unes 76.273 persones.

Concretament, la primera llançadora donarà servei a Parc Tecnològic i L’Andana, amb dos vehicles que efectuaran 13 expedicions en total i beneficiarà a 10.579 treballadors. La segona, amb dues variants i un vehicle per a cadascuna d’elles, tindrà 20 expedicions cap a Táctica i Fuente del Jarro i beneficiarà a 23.379 treballadors. La tercera llançadora disposarà de dos vehicles que realitzaran un total de nou expedicions cap a L’Oliveral i La Reva. Finalment, la quarta llançadora disposarà d’un vehicle que realitzarà huit expedicions cap a Juan Carlos I, Polígono Norte i La Ermita, beneficiant a 18.093 treballadors.

“CANVI DE MENTALITAT”

Amb la posada en marxa de les llançadores, segons el conseller, “es pretén un canvi de mentalitat en facilitar el transport públic per a millorar la qualitat de vida dels treballadors i les treballadores d’aquests polígons“. A més, destaca que “amb aquest servei ampliarem drets, ja que moltes persones tenen dificultat d’accedir a un lloc de treball en aquests polígons si no tenen vehicle privat, i hi ha moltes que no s’ho poden permetre”.

Així mateix, per a la definició d’aquestes rutes i horaris, ha subratllat Arcadi España, “s’ha treballat de manera coordinada amb els treballadors, gerents de les associacions més representatives dels parcs empresarials i operadors de transport públic per a aconseguir un servei eficaç d’acord amb les necessitats reals dels usuaris i usuàries d’aquests complexos”.

SERVEI “EXPRÉS”

El gerent de l’ATMV, Manuel Martínez Grau, ha explicat que serà un “servei exprés per a poder competir amb el vehicle privat, amb poques parades, però buscant la connectivitat“.

Els busos amb destinació a les tres primeres zones eixiran des del carrer d’Ángel Guimerá, i els que van a la quarta zona ho faran des de Fernando el Catòlic, prop de les parades de metro d’Ángel Guimerá i de Túria.

“S’ha buscat donar resposta a totes les necessitats de tots els torns de treball, tant de matí, migdia, vesprada i nit”, ressalta Grau.

PREU DEL BITLLET

El preu del bitllet oscil·larà entre 1,45 i 1,75 euros i el de l’abonament entre els 15,50 i els 68,7 euros, segons la zona, mentre que les circulacions començaran al voltant de les 4.50 hores i finalitzaran entorn de les 23.13 hores en funció del polígon.

A més, l’Autoritat de Transport Metropolità de València fa un pas més cap a la integració tarifaria i emetrà pròximament un bo de deu viatges per a la xarxa de MetroBus que suposarà un important estalvi per als usuaris de la xarxa de transport metropolità. El nou títol estarà en vigor amb l’arribada de 2021 i equipararà les tarifes de MetroBus i Metrovalencia.

Concretament, aquest Bo 10 tindrà un preu de 7,20 euros, 10,40 euros, 14,00 euros i 20,00 euros per als desplaçaments entre una, dues, tres i quatre zones segons el pla zonal d’ATMV amb un transbord permés en la xarxa de MetroBus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − nou =