caixa popular

Coneixen la Guia de Serveis de Diputació de València?

Coneixen la Guia de Serveis de Diputació de València?
06/12/2016 -

El president de la Diputació de València ho tenia clar: “malgrat que els serveis que presta aquesta casa incideixen de forma directa en les nostres vides, continua sent una gran desconeguda per a molts”. Jorge Rodríguez s’ha preguntat en diferents ocasions si les diputacions es qüestionen perquè no se sap molt bé què és el que fan i quins serveis presten a ajuntaments i ciutadans.

En resposta a aquesta reflexió, i també a una de les demandes dels alcaldes i alcaldesses en l’enquesta que va remetre el nou equip de govern de la Corporació als ajuntaments, la Diputació de València ha editat, en format digital –també ho hi haurà imprès per als consistoris-, una Guia de Serveis que “arreplega de forma exhaustiva tots i cadascun dels serveis que presta aquesta casa, així com les àrees des de la qual es tramiten i les persones de contacte per a orientar, resoldre dubtes i activar procediments”, segons explica Rodríguez.

En paraules de Jorge Rodríguez, “mentre les diputacions estiguen en funcionament han de ser útils, oferir els millors serveis i donar-los a conèixer a la gent”. La primera part s’aconsegueix a través de la gestió, amb plans i programes traçats amb “criteris objectius i transparents”. Quant a la difusió, el primer pas va ser la publicació de el ‘Quadern de la Dipu’, un còmic informatiu que s’ha distribuït pels col·legis de la província, i que és “una espècie de germà menor d’aquesta Guia de Serveis que posem a la disposició dels alcaldes i els ciutadans”, segons Rodríguez.

En total són 131 fitxes que arrepleguen la informació bàsica dels 33 departaments que inclouen les 9 grans àrees de gestió. La Guia de Serveis de la Diputació de València, en la qual han col·laborat fins a 57 tècnics i responsables d’àrea, està ja disponible en la web de la institució provincial i es distribuirà pròximament per tots els ajuntaments de la província en la seua edició impresa. La versió digital serà periòdicament actualitzada, amb la finalitat de que es convertisca en una eina viva per a l’ús de responsables i tècnics municipals i també dels ciutadans.

Aquest compendio dels serveis que presta la Diputació de València es distribueix en nou grans àrees, amb més d’una trentena de departaments i centenars de serveis i telèfons de contacte. En tan sols tres clics es pot arribar a qualsevol d’aquests serveis, d’una forma àgil i intuïtiva. Aquesta eina és el resultat de mesos de treball en els quals s’ha recorregut d’un en un els departaments de les seus i subsedes de la Diputació, obrint les portes de la mateixa als alcaldes i alcaldesses i a la societat valenciana en general.

Les dades de l’enquesta realitzada a 239 alcaldes i alcaldesses, el 90% del total, pel nou equip de govern al començament de la legislatura concedia un notable alt a la institució, encara que un 30% dels responsables municipals considerava que les funcions de la Diputació no estaven del tot clares i definides. La resposta a reivindicació dels consistoris està en aquesta Guia de Serveis, a la qual es pot accedir a través de http://guiadeserveis.dival.es/

Etiquetes


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − dos =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris