25n
25N
25N

Coneix les obligacions d'una societat limitada

Coneix les obligacions d'una societat limitada
15/09/2020 -

Si tenim una societat limitada o si formem part d’alguna, pot ser que tinguem encara alguns dubtes sense resoldre i algunes preguntes a les quals encara no sabem donar una resposta estant segurs al 100%. Per això, resoldrem alguns dels interrogants més comuns de les societats limitades i veurem com funcionen des de dins.

És important saber quines són les obligacions per a la creació d’una SL (Societat Limitada). Així mateix, hem de conéixer les obligacions comptables, mercantils i fiscals, igual que els llibres de comptabilitat que hem de portar. De manera que, és hora de començar a resoldre dubtes.

Obligacions fiscals que té una SL

Normalment, un gran percentatge d’empresaris que comencen amb la seua nova societat no són conscients del tot del que comporta aquesta gran aventura que és emprendre. Així doncs, molts d’ells no coneixen les obligacions que han de complir respecte a la fiscalitat.

En primer lloc, hem d’alliberar el compte de l’entitat bancària. És a dir, haurem d’obrir un compte bancari en la qual depositar el capital social que necessitem per a crear la nostra SL. De qualsevol manera, pots veure’t en alguna situació en la qual vulgues utilitzar eixos diners. És per aquesta precisa raó per la qual hauràs d’alliberar el teu compte per a poder accedir lliurement a ella.

No obstant això, aquest pas no és una cosa senzilla i qüestió d’un moment, sinó que haurem de portar l’escriptura de constitució de la societat inscrita en el registre Mercantil a l’oficina bancària en qüestió.

És molt possible que en alguns bancs ens exigisquen adjuntar la còpia d’alta en IAE per a transparentar la sèrie d’activitats que estàs duent a terme. Una vegada realitzat tot aquest tràmit, ja disposaràs de manera lliure de tots els diners que un dia vas invertir ací. No obstant això, l’ús de tals diners estarà destinat únicament i exclusivament a les obligacions econòmiques de la SL.

El NIF de la teua societat limitada: la teua identificació fiscal

En segon lloc, haurem de sol·licitar el NIF definitiu, és a dir, un número d’identificació fiscal, que segurament ens proveiran de manera provisional. Per a poder obtenir el NIF definitiu haurem d’emplenar el famós model 036, així com l’escriptura de la SL, en el registre mercantil. Sense molta sorpresa, veurem que tant el NIF provisional com el definitiu coincideixen, per la qual cosa no haurem de fer cap canvi oficial després d’haver obtingut el NIF definitiu.

En tercer lloc, pot ser que, per a tots aquests tràmits necessitem algun tipus d’ajuda externa. Per consegüent, és recomanable contactar amb una assessoria o una assessoria fiscal que siga capaç de resoldre tots aquests dubtes perquè puguem dur a terme cada tràmit de manera correcta.

Seguidament, haurem de donar d’alta l’activitat econòmica per a operar amb la nostra SL de manera legal. Per a fer això, emplenarem el model 036, indicant ací tant la data d’alta de l’activitat econòmica com la mena d’activitat que realitzarem.

A més de tot això, finalment, haurem de fer-nos amb la nostra signatura electrònica per a poder signar tota mena de documents sense haver de fer-ho de manera presencial. D’igual manera, podrem rebre notificacions electròniques i presentar declaracions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + set =