caixa popular

Coneix l'atractiu cultural i turístic de l'arquitectura modernista de l'Eixample Noble de València

El nou itinerari recorre l’arquitectura art nouveau i art déco de l’Eixample

Coneix l'atractiu cultural i turístic de l'arquitectura modernista de l'Eixample Noble de València
14/10/2017 -

CaminArt engega hui un recorregut guiat pels edificis modernistes de l’Eixample Noble. Aquesta zona d’expansió de la ciutat compresa entre el carrer Colón i la Gran Via Marqués del Túria, sorgida a principis del segle XX seguint un traçat de carrers amples i rectes, es va convertir en el lloc preferit per les classes més adinerades de la ciutat i on es van construir edificis d’habitatge molt luxosos.

En el nou itinerari, mitjançant el qual CaminArt continua ampliant la seua oferta de rutes culturals, els assistents recorreran les principals edificacions modernistes del carrer Cirilo Amorós i la Gran Via Marqués del Túria, com la Casa Xapa, l’edifici Peris, el Mercat de Colón, la Casa Ferrer o la Casa Ortega, i s’aproximaran als arquitectes que els van dissenyar, com Francisco Mora, Carlos Carbonell, Manuel Peris o Vicent Ferrer. Així mateix, distingiran les diferents tendències del modernisme, així com les principals característiques constructives i decoratives.

A més de l’art nouveau, estil que a València es va desenvolupar aproximadament entre 1903 i 1920, la ruta pretén donar a conéixer altres estils arquitectònics de l’època, com el neogòtic i l’art déco. De l’arquitectura art déco destaca l’antic cinema Metropol, la façana del qual exhibeix un rètol dels anys 30 de gran valor artístic per la seua tipografia (semblant a la dels refugis antiaeris), i decoració que simula rotllos de pel·lícula de cinema, així com l’extravagant Casa Jueva del carrer Castelló, tal vegada una de les finques més curioses de la ciutat per l’originalitat de la façana i vestíbul, els seus colors variats i cridaners i inspiració exòtica (egípcia i hindú especialment).

La ruta, que requereix inscripció prèvia a través del correu caminart.vlc@gmail.com, finalitzarà amb la visita a l’Estació del Nord, joia de l’arquitectura modernista. A través d’aquest recorregut, els promotors pretenen mostrar a valencians i visitants el gran atractiu cultural i turístic que té l’arquitectura d’aquesta zona de la ciutat, malgrat quedar al marge dels circuits turístics habituals.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × tres =

viva gym canovas
exposicion caps tallats