El conductor que circulava en patinet per la V-23 es justifica que el camí a la seua casa estava inundat

S’enfronta a una possible sanció econòmica de fins als 2.000 euros per conducció temerària i circular per lloc no autoritzat

El conductor que circulava en patinet per la V-23 es justifica que el camí a la seua casa estava inundat
27/09/2018 -

El Grup d’Investigació i Anàlisi de Trànsit (GIAT) de València ha aconseguit identificar al conductor que circulava amb un patinet elèctric per la V-23, que ha justificat aquesta infracció en què el camí que usava habitualment per a arribar a la seua casa a Sagunt estava afectat per les últimes pluges i el GPS li marcava com a única ruta per a arribar al seu domicili l’ús d’eixe tram de carretera.

L’home, de 32 anys, portava com a usuària del patinet una dona de 59 que, en principi, donada la seua menor alçada es va plantejare la possibilitat que fóra un menor, segons ha informat l’institut armat en un comunicat. Tots dos usaven màscares de la pel·lícula ‘Depredador’. El seu desplaçament va poder ser gravat en un vídeo, que posteriorment va ser distribuït a través del compte de Twitter Radares Valencia (@radaresvalencia).

El sector de Trànsit de la Guàrdia Civil de la Comunitat Valenciana va tindre coneixement del vídeo pujat a les xarxes socials i que s’hi havia fet viral, en el qual s’observava la circulació de dos persones muntades en un patinet elèctric que circulava pel carril dret de l’autovia V-23, a Sagunt (València), fent ús les màscares “que s’assemblaven a la d’un famós personatge de pel·lícules de ciència ficció”, segons assenyala la Guàrdia Civil.

Per part del Grup d’Investigació i Anàlisi de Trànsit (GIAT) València, encarregat de les investigacions sobre possibles delictes i infraccions de trànsit, es va iniciar una investigació per a l’anàlisi de les imatges i esclariment dels fets i identificació dels implicats,.

Per a açò, van consultar informació publicada en les xarxes socials, a més de rebre col·laboració ciutadana que anònimament va facilitar dades del possible conductor i el seu acompanyant, que van resultar ser un home de 32 anys i una dona de 59, que donada “la seua menor alçada va fer pensar en un primer moment que es tractava d’un menor d’edat”.

El conductor del patinet va admetre haver circulat per un tram curt d’autovia, ja que el camí habitual pel qual transitava “havia quedat afectat per les últimes pluges” i, atés que el GPS li marcava com a “única ruta” per a arribar al seu domicili l’ús d’eixe tram de carretera, va optar per circular per ella “en un tram aproximat d’un quilòmetre”.

El vehicle en el qual circulava té configuració i aspecte de patinet elèctric i, segons el fabricant, pot arribar a una velocitat de fins als 80 quilòmetres per hora, amb una potència de 5,4 kW.

No obstant açò, segons la Guàrdia Civil, aquestes característiques tècniques no ho fan comparable als dispositius de mobilitat personal (VMP) emprats en l’àmbit urbà ja que la potència i velocitat màxima “excedeixen notablement la dels VMP, a més de no estar homologat ni catalogat pel fabricant per al seu ús en el mercat europeu ja que es comercialitza a Àsia”. El conductor, de fet, ho havia adquirit per mitjà d’internet.

Per aquests motius, els agents li han interposat diverses denúncies administratives per conducció temerària i circular per un tram no autoritzat per a eixe tipus de transport de mobilitat que seran remeses a la Prefectura provincial de trànsit de València, i que podrien suposar una sanció econòmica de fins als 2.000 euros.

IDENTIFICACIÓ TAMBÉ A QUI VA GRAVAR

El GIAT del Sector de Trànsit de la Comunitat Valenciana continua amb les investigacions a fi d’identificar als conductors que van captar les imatges difoses, “ja que podrien haver infringit el Reglament General de Circulació en haver utilitzat un dispositiu o telèfon mòbil per a captar imatges mentres conduïen, per a açò serà de vital importància la col·laboració ciutadana”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 11 =

sagunt a escena 2019
turismo salou