25n
25N
25N

Condemnada a 10 anys de presó una filla que va matar al seu pare amb un ganivet de cuina en una discussió a Godella

Condemnada a 10 anys de presó una filla que va matar al seu pare amb un ganivet de cuina en una discussió a Godella
21/03/2019 -

La secció cinquena de l’Audiència de València ha condemnat a deu anys de presó a una filla de 36 anys que va matar al març de 2017 al seu pare de 67 amb un ganivet de cuina en l’habitatge que tots dos compartien a Godella, en un ambient “totalment tòxic”, tant d’extrema brutícia com per l’addicció de la víctima a l’alcohol i de l’acusada als analgèsics i psicotròpics des de l’adolescència.

Així consta en la sentència del magistrat-president del tribunal del jurat en aplicació del veredicte que va considerar a l’acusada culpable de l’homicidi del seu pare, que estava en desigualtat de forces per la ingesta de l’alcohol i a penes va tindre possibilitat de defensar-se per l’ús del ganivet. La dona li va clavar diverses vegades l’arma i li va arribar a seccionar una artèria i una vena.

Així mateix, el jurat no va considerar provat que la filla, en el moment dels fets, tinguera minvades les seues facultats psíquiques pel consum des dels 15 anys i sense control mèdic d’opiacis, analgèsics, fluoxetina i benzioopiaceinas ni que l’ambient “tòxic familiar”, les relacions entre ella (que l’havia denunciat diverses vegades per maltractament) i el seu pare (alcohòlic), i la discussió mantinguda entre tots dos hagueren sigut “estímuls suficients per a provocar-li un arravatament”, segons explica la sentència facilitada pel TSJCV.

Encara que l’acusada va assegurar no recordar els fets, en l’enregistrament que consta en les actuacions se li va sentir demanar “convulsament” l’assistència d’ajuda per al seu pare, encara que no es reconeixia autora de l’apunyalament, i els veïns van sentir que després de la discussió, en la qual ella cridava “deixa’m papà!”, li la va sentir demanar-li perdó.

La sala contempla en aquest cas les agreujants de parentiu i
abús de superioritat i l’atenuant de reparació del mal. La filla demanava diàriament als metges de la seua zona i als propis veïns les substàncies que ingeria i, pel que sembla, la mare està ingressada en un psiquiàtric per anàleg consum, en la qual va iniciar a l’acusada des de jove.

En un any, consten cinc actuacions policials per casos d’agressions amb implicació de pare i filla, en una de les quals va ser detinguda l’acusada, per a qui el jurat va emetre un veredicte favorable a l’indult.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =