25n
25N
25N

Els concursos d'empreses en la Comunitat Valenciana cauen un 60% al maig, segons Informa D&B

Les dissolucions a la regió cauen un 19% des de principi d’any i aconsegueixen 1.173 empreses

Els concursos d'empreses en la Comunitat Valenciana cauen un 60% al maig, segons Informa D&B
04/06/2020 -

Els concursos empresarials van caure un 60% durant el mes de maig en la Comunitat Valenciana, on es van registrar un total de 26 processos. Encara així, la regió és la segona amb més concursos durant el cinqué mes de l’any per darrere de Catalunya (31), segons les dades d’Informa D&B.

En el conjunt del país, els concursos empresarials van aconseguir els 162 el mes de maig, el que suposa multiplicar quasi per quatre els registrats el mes d’abril, encara que en taxa interanual es van retallar un 56%.

Per part seua, el mes passat es van registrar 506 dissolucions, la qual cosa suposa un descens respecte a les 557 del mes d’abril i també una caiguda del 74% enfront del mateix mes de l’any passat.

La directora d’Estudis d’Informa D&B, Nathalie Gianese, ha explicat que abril va ser el mes en què menys concursos s’han registrat a Espanya, amb un total de 41, a causa de l”estat d’alarma’, però al maig els jutjats van tornar a tindre activitat, per la qual cosa el nombre de concursos es va incrementar un 295%.

En aquest sentit, Gianese ha assenyalat que a la baixa activitat dels jutjats cal afegir que el reial decret aprovat pel Govern amb motiu de la Covid-19 assenyala que mentre estiga vigent l’estat d’alarma, el deutor que es trobe en estat d’insolvència no tindrà el deure de sol·licitar la declaració de concurs.

Des de principi d’any, els concursos empresarials es queden en 1.393, un 24% menys que en els cinc primers mesos de 2019, i les dissolucions arriben a 11.889, situant-se un 22% per davall.

Del total de concursos presentats enguany, el 78% correspon a microempreses, quasi un 19% a petites empreses, un 2,5% són mitjanes i només huit grans empreses han iniciat procés concursal, dues d’elles al maig.

Catalunya és la comunitat amb més concursos tant en els primers cinc mesos, el 25% del total (349), com al maig, quan passen dels 99 de l’any passat als 31 d’aquest. Les següents són, la Comunitat Valenciana, amb 26 processos al maig, i Madrid, amb 24, que també retallen significativament el seu número, un 60% i un 51%, respectivament.

Les dissolucions, del seu costat, les encapçala Madrid, amb 2.916 en l’acumulat anual, amb una baixada del 16%. Andalusia arriba a 1.403, un 21% menys, mentre que la Comunitat Valenciana retalla un 19% per a quedar en 1.173. Només Madrid representa el 28% de processos declarats en aquest període.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 20 =