caixa popular

Mislata fa del teatre en valencià el seu senyal d'identitat

La localitat celebra la 36 edició del Concurs de Teatre Vila de Mislata amb representacions fins al 14 de desembre

Mislata fa del teatre en valencià el seu senyal d'identitat
24/10/2018 -

La cultura impregna Mislata i el teatre es configura com una part més del seu patrimoni. Des del 5 d’octubre i fins al 14 de desembre, la localitat acull el Concurs de Teatre Vila de Mislata, que després de 36 anys continua al peu del canó per a oferir una programació variada que convida a tothom a participar.

En paraules de la regidora de Cultura, Josefa Luján, el teatre forma part d’una llarga tradició a Mislata que va començar amb les Falles i tenia molt èxit. “Va arribar a un punt en el qual era necessari que haguera jurat i premis i de la seua evolució es va configurar el concurs que coneixem avui dia”, explica. En aquest sentit, afig que és una activitat molt lligada a les diverses associacions del poble, “que demostren una gran qualitat”.

En aquesta nova edició hi haurà un bon nombre d’obres que varien des del drama fins a la comèdia, així com autors valencians que es barregen amb clàssics com Shakespeare. A més, un element diferenciador és que totes les obres es representen en valencià per a normalitzar-ho. “Totes les llengües han d’estar en harmonia i la nostra és el millor canal per a qualsevol activitat artística”, destaca la regidora.

Malgrat les pluges, Luján explica que hi ha hagut una molt bon acolliment perquè la gent ja sap que va a trobar-se amb obres de qualitat. “El teatre és una de les activitats artístiques en les quals més es pot gaudir, perquè coneixes altres mons, històries i personatges”. Així, ha volgut animar a tots a acudir al Centre Cultural a veure les representacions, a les 22.30 hores i amb un preu d’1,20 euros.

La XXXVI edició del Concurs de Teatre Vila de Mislata tancarà el mes d’octubre amb “Diari d’un boig”, representada per Passeig-Teatre el divendres a les 22.30; i el dimecres 31 amb “El crèdit”, de Zorongo-Teatre. No obstant això, el 2 de novembre continuen les representacions amb “En defensa” (Aula de Teatre Contemporani de la Universitat d’Alacant); “Preetz” (Malatesta-Teatre), el dia 9; “Lilístrata” (Teatre de la Lluna), per al 23; i el 30 de novembre, “Totes mortes” (d’Escola Municipal de Teatre de Silla).

La resta tindrà lloc al desembre. En concret, el dia 5 prendrà relleu “Midnight” (La Trinxera) i el 7, “Arlequí servidor de dos patrons” (Els Ubús). El 14, d’altra banda, serà un dia molt assenyalat, ja que la Dependent Companyia de Teatre d’Alcoi representarà “Separeu-vós, junts!”, una obra que no participarà en el concurs i que donarà motiu a l’acte de lliurament de premis.

D’aquesta manera, de les 12 representacions de la nova edició, el jurat decidirà quines són les mereixedores del 1r Premi Vila de Mislata (3.000 euros), el 2n Premi Vila de Mislata (2.000 euros), el 3r Premi Vila de Mislata (1.500 euros), l’Accèssit Vila de Mislata (1.000 euros), el Premi “Nemesio Baltres” a la millor estètica de conjunt (i 1000 euros) i el Premi “Maties Ruiz” a la correcció en l’ús de la llengua i la dicció (i 1.000 euros), patrocinat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

D’altra banda, també es farà lliurament de guardons honorífics com el Premi del Públic, Vila de Mislata a la Millor Actriu, Vila de Mislata al Millor Actor, Vila de Mislata al Millor Actor de repartiment, Vila de Mislata a la Millor Actriu de Repartiment i Vila de Mislata a la Millor Direcció.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =