25n
Orgull
Orgull

El I Concurs Nacional de Clarinet “Llíria, Ciutat Creativa” acollirà un total de 74 participants

El I Concurs Nacional de Clarinet “Llíria, Ciutat Creativa” acollirà un total de 74 participants
15/06/2021 -

Llíria es convertirà novament en epicentre creatiu amb la I edició del Concurs Nacional de Clarinet ‘Llíria, Ciutat Creativa’. La resposta a aquesta primera convocatòria ha sigut alta, un total de 74 persones de tots els cursos i edats, entre els graus elemental, professional i superior, es donaran cita en la capital de la Música Valenciana els dies 19 i 20 de juny. Aquest projecte de caràcter pedagògic, organitzat per S&M MUSIC amb la col·laboració de l’Ajuntament, ve motivat per la condició de Ciutat Creativa per la UNESCO amb la qual compta el municipi edetà. Un esdeveniment que reunirà desenes de clarinetistes que optaran a ser els millors en la seua categoria.

Segons ha indicat el regidor d’Ensenyaments Artístics, Paco García, “amb aquesta iniciativa seguim impulsant la creativitat entre els nostres joves talents musicals i dinamitzant la projecció del Conservatori Professional de Llíria. Tot això amb l’objectiu de convertir a la ciutat en un punt de trobada anual de referència dins del panorama clarinetista nacional”.
Després del tancament del termini d’inscripció, del total de participants, 22 són del grau elemental, 41 del professional i 11 del superior. Entre ells es troben alumnes de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, així com participants de Madrid, Catalunya, Castella-la Manxa i País Basc.

Quant a la procedència de centres educatius, participen alumnes del Conservatori Superior “Joaquín Rodrigo” de València, Conservatori Superior “Salvador Seguí” de Castelló, Esmuc de Catalunya, Esmar de l’Eliana, Real Conservatori Superior de Madrid, Conservatori Superior de Castella-la Manxa (Albacete) i Musikene del País Basc, així com d’altres 14 conservatoris professionals i elementals i 8 escoles de música.

García ha assenyalat que “la resposta ha sigut molt satisfactòria, donada la diversitat de l’alumnat, territoris i centres participants”. “Esperem que aquest tipus de trobades es puguen repetir en noves edicions amb aquesta disciplina o amb altres disciplines instrumentals”, ha explicat l’edil.

Concerts-audicions entrega guardons

El lliurament de guardons es farà a la conclusió de cadascun dels dies (19 i 20 de juny), i estarà acompanyada per sengles concerts. El dia 19 actuaran Justo Sanz i Sebastián Mariné, mentre que en el dia 20 ho faran Javier Martínez i la pianista Paula Tamarit.

A més, el consistori premiarà a les persones guanyadores en cada categoria. I fins i tot, en reconeixement al talent local, la Unió Musical i la Banda Primitiva també reconeixeran als seus membres amb major puntuació, amb l’organització d’un recital amb les seues respectives bandes simfòniques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + un =