25n
25N
25N

El Concurs Nacional de Rossejat Torrentí congregarà desenes de xefs locals i nacionals

Aquesta tercera edició del concurs gastronòmic compta amb un jurat presidit per Alejandro del Toro i premiarà el millor arròs rossejat el 17 de febrer

El Concurs Nacional de Rossejat Torrentí congregarà desenes de xefs locals i nacionals
12/02/2020 -

El dilluns 17 de febrer en els Salons El Pino se celebrarà la tercera edició del Concurs Nacional de Rossejat Torrentí i comptarà amb grans cuiners i cuineres professionals entre els fogons. Així ho han anunciat Diego Gallego i Antonio Serrano, president i secretari de l’Associació Gastronòmica de la Cassola de Sant Blai, organitzadora de l’esdeveniment, que han destacat que és una oportunitat per a la promoció i professionalització d’aquest plat típic de Torrent.

“Estem molt contents, sobretot perquè fora s’està coneixent i en llocs com Barcelona, Ciudad Real i Còrdova hi ha restaurants que ja han introduït en les seues cartes. A més, a poc a poc s’han anat sumant xefs de fora del poble i això ha sigut molt important perquè el rossejat és el millor ambaixador culinari de Torrent”, ha destacat el secretari.

En concret, concursaran 24 restauradors de 7 províncies espanyoles: La Plaça, Salones Los Abetos, La Bodega (que participa per tercer any consecutiu), Don Julio i Tapanuí (Torrent), Goya Gallery Restaurant i La Bodega de Tofolet (València), La Pepa Bluespace (Alboraia), Restaurante Picanterra (Cullera), Restaurante Gambrinus (Siete Aguas), La Visteta (Barx), Asador Restaurant Afàbega (Alginet), El Racó (Meliana), Avinguda 2.0 (Massamagrell), Bon Aire (El Palmar), Casa Granero i La Garrofera (Serra), Joan vint-i-tres (Benifaió) i Sequial 20 (Sueca), així com Los Arroces de Guillermo i Argamasilla de Calatrava (Ciudad Real), Restauranet El Cacique (Madrid), Grupo Xàtiva (Barcelona), De mil arroces (Àlaba) i El Bandolero (Còrdova).

Respecte al jurat, “de luxe per la seua gran experiència” segons Gallego, estarà presidit per Alejandro del Toro (Restaurant Alejandro del Toro), Bernd Knöller (Restaurante Riff, amb una estrela Mixelín), Joan Clement (investigador gastronòmic, locutor de ràdio i professor de cuina), Jesús Melero (coordinador del Concurs Internacional de Paelles de Sueca), Eduardo Frechina (Restaurant Castillo), Esther Nadal (El Racó de l’Arròs), Ana Penella (membre de la Confraria de Sant Blai), Maria Icart (Vicepresidenta de l’Associació Tyrius de Torrent) i Quique Bonillo (Restaurant Rossinyol i guanyador de l’anterior edició del concurs).

Després de la seua deliberació, es repartirà un Primer Premi al millor arròs del concurs, dotat amb 1.500 euros i un quadre acreditatiu patrocinat per Cerveses Túria; un Segon Premi de 600 euros i un quadre acreditatiu patrocinat per a l’Associació Gastronòmica de la Cassola de Sant Blai; i un tercer que donarà 300 euros patrocinats per Arròs Ciutat de Sueca, arròs oficial amb el qual es cuinarà el plat i quadre acreditatiu. Així mateix, s’atorgarà un premi a la innovació en l’elaboració del rossejat.

A més, el president ha volgut matisar que en el concurs hi haurà una recepta unificada simplement perquè tots partisquen de les mateixes condicions, per la qual cosa no es tracta d’entrar en conflicte amb com es cuine en cada casa, ja que cada cuiner o cuinera fa seu aquest plat típic de Sant Blai.

Andrés Campos, regidor d’Economia, ha acompanyat als representants de l’organització de la presentació i ha explicat: “A partir dels tercers anys ja es comencen a consolidar els esdeveniments. Des de la regidoria de Turisme s’ha tractat d’impulsar els emblemes torrentins a tots els nivells, entre ells els gastronòmics i el seu plat més típic: l’arròs rossejat”. Susi Ferrer, regidora de Turisme, ha afegit que es tracta d’una important cita que serveix per a professionalitzar i impulsar aquest plat tan important per al municipi.

Així, a partir de les 12 hores del dilluns, Torrent s’omplirà dels millors xefs professionals de Torrent, de la província de València i d’altres ciutats per a fer un homenatge a aquest plat que es menja especialment en Sant Blai. A més, es presentarà el llibre de Turisme i Gastronomia de Torrent, editat per l’Associació Gastronòmica de la Cassola de Sant Blai i es lliurarà un exemplar a tots els assistents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 8 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
diputacion covid19