Creix el Museu a l'Aire Lliure de Puçol amb la 9a edició del concurs de grafitis

Guardar

119-grafiti-playa-2
119-grafiti-playa-2

El que va començar en 2011 com una iniciativa de l'Ajuntament i Iberdrola per a acabar amb les pintades vandàliques és, nou anys després, tota una tradició cultural que atrau nombrosos artistes disposats a formar part del Museu a l'aire lliure de Puçol. Les propostes es poden presentar fins a l'11 de maig i, els seleccionats, prendran com a llenç els carrers indicats per a donar a la localitat un toc de color, missatges implícits i molt, molt d'art.

El primer concurs de grafitis es va llançar l'any 2011 des de l'Ajuntament, en col·laboració amb Iberdrola, per a evitar les pintades vandàliques en centres de transformació elèctrica (CT) que la companyia té distribuïts en diferents punts de la població. Però més enllà de netejar estes façanes, la idea va agradar i va anar creixent fins a convertir la iniciativa en una cita anual que impulsa el potencial creatiu dels joves artistes.

Actualment, la localitat està decorada en diferents punts amb espectaculars murals replets de color, naturalesa, creativitat i missatges implícits, tot un museu a l'aire lliure que pretén continuar creixent amb aquesta novena edició del concurs de grafitis.

Els artistes interessats poden presentar els seus esbossos fins a l'11 de maig. Un jurat compost per membres de les àrees d'Alcaldia, Joventut i Comunicació, juntament amb un representant d'Iberdrola, anunciarà durant la tercera setmana de maig els tres dissenys guanyadors, que es podran plasmar sobre la façana de tres transformadors elèctrics de la platja durant la primera quinzena de juny.

El jurat tindrà en compte tres criteris: l'adequació de l'obra a l'entorn, l'originalitat de la proposta i la qualitat del disseny. Així, els tres dissenys que obtinguen major puntuació en aquests tres aspectes rebran cadascun un premi per valor de 300 euros i un altre de 300 euros en material.

Aquesta iniciativa, que després de nou anys en marxa és tota una cita cultural a Puçol, es llança des de la regidoria de Joventut amb l'objectiu de «promocionar i difondre l'obra de joves creadors de murals», comenta el tècnic responsable, José Luis Gómez, «a més de canalitzar les seues inquietuds artístiques». I fa del Museu a l'aire lliure de Puçol un espai en contínua transformació amb enormes possibilitats de créixer any rere any.

Destacats