25n
Orgull
Orgull

#ClickAlMercat, el concurs fotogràfic per a acostar-nos als mercats municipals

#ClickAlMercat, el concurs fotogràfic per a acostar-nos als mercats municipals
25/01/2017 -

L’Ajuntament ha convocat el primer concurs de fotografia perquè professionals i instagramers acosten amb les seues imatges els Mercats Municipals a la ciutadania: #ClickAlMercat. Les bases per a participar en aquest certamen, que s’emmarca en la política de valorar els mercats de la ciutat, ja es poden consultar a la pàgina web de la regidoria de Comerç. http://comercvlc.es/clickalmercat. El millor reportatge guanyarà un premi de 2.000 euros. Les dues millors sèries fotogràfiques publicades a Instagram rebran un premi de 500 euros cadascuna.

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha presentat aquest concurs fotogràfic, que se celebra del 27 de gener fins al 6 de març, “amb l’objectiu de redescobrir en imatges els nostres Mercats Municipals, i reconéixer la seua importància en la construcció social dels barris”. Segons ha explicat, es tracta d’una nova campanya comercial “fresca i atractiva que premiarà la capacitat de documentar tot allò que es genera en i al voltant dels mercats”.

L’objectiu d’aquesta nova campanya és ficar als mercats municipals i extraordinaris al mapa comercial de la ciutat, generar comunitat d’usuaris que s’acosten i es retroben amb ells, valorar els productes locals i recuperar una xarxa alimentaria saludable de proximitat, ecològica, sostenible”. En paraules de Galiana, aquest concurs organitzat per a acostar els mercats a la ciutadania, “busca nous clients per als mercats, joves, persones dinàmiques i usuaris de la xarxa social Instagram”.

Segons les bases del concurs, els instagramers hauran de seguir el compte @ClickAlMercat, i inscriure’s en una de les quatre rutes (#ClickerMeetings) que es celebraran (amb 50 places cada una) per a recórrer els mercats. Posteriorment, podran publicar al seu compte un màxim de 4 sèries fotogràfiques (de 3 o 4 imatges cadascuna) amb els hashtags del concurs. El 23 de febrer, el #JuratClicker instagramer valorarà els treballs i triarà a 10 finalistes que s’anunciaran en xarxes socials. I el 6 de març s’anuncià les persones guanyadores del concurs al lliurament de premis oficial.

Per altra banda, els professionals s’hauran d’inscriure a partir del 27 de gener a través d’un formulari que es troba a la web de Comerç. I en eixe moment, s’acreditaran oficialment com #Clicker per a recórrer els mercats, i podran triar el #Clicker que millor els representa. Els reportatges (d’entre 10 i 15 fotos) podran enviar-se fins al 22 de febrer a través d’un formulari de participació que s’indica a l’hora d’inscriure’s al concurs. El 23 de febrer, #JuratClicker professional valorarà els treballs i triarà a 10 finalistes que s’anunciaran en xarxes socials. Finalment, el 6 de març es farà públic qui és la persona guanyadora del concurs en el lliurament de premis oficial.

Carlos Galiana ha presentat aquesta iniciativa acompanyada de la periodista Pilar Almenar, qui junt amb la fotoperiodista Tania Castro, la també periodista Fany Grande i el dissenyador Gonzalo Gironés, ha organitzat aquest concurs. En nom de tots ells, Pilar Almenar ha destacat que la fotografia “és l’eina més adient per a mostrar les potencialitats dels mercats municipals i els seus productes i valors”, i així mateix ha ressaltat “el caràcter democràtic de les xarxes socials”.

Per últim, el regidor ha parlat de la qualitat del Jurat compost pel fotoperiodista Miguel Lorenzo, el periodista José Luis Lluesma i la fotògrafa d’arquitectura Mariela Apollonio, en la categoria de Instagram; i per l’esmentat Miguel Lorenzo, el vici rector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València Antonio Ariño i el redactor Eugenio Viñas, en la categoria professional.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − quatre =