caixa popular

L'Institut Faustí Barberà es presenta al Concurs Euroscola de la Unió Europea

L'Institut Faustí Barberà es presenta al Concurs Euroscola de la Unió Europea
10/04/2018 -

El centre d’educació secundària Faustí Barberà d’Alaquàs ha presentat un any més la seua convocatòria al Concurs Euroscola organitzat pel Parlament Europeu que enguany celebra la XXIV edició centrat en la celebració en 2018 de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural sota el lema “Nuestro patrimonio: donde el pasado se encuentra con el futuro”

L’alumnat ha decidit enguany centrar el seu treball en el Castell d’Alaquàs i en la commemoració de la seua Declaració com a Monument Històric Artístic Nacional. Per això, els dos proyectes presentats, Libereco Cultura Euro18 i Diwilliant, estan centrats en el Castell com a referent cultural. Per aquest motiu, l’alumnat es va reunir el passat 22 de març amb l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, per tal d’explicar el projecte i entrevistar-la amb l’objectiu de completar el treball.

Els projectes consisteixen en un vídeo amb una duració màxima d’un minut i trenta segons amb la temàtica d’aquest any, l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, a més d’altre vídeo que mostre el procés de creació del vídeo que es presenta al concurs.

El Concurs Euroscola té com a objectiu apropar la Unió Europea als i les joves, millorant els seus coneixements i implicació en la construcció d’Europa. Els guanyadors participaran en el Programa Euroscola del Parlament Europeu a la seu d’Estrasburg, a més de rebre una compensació econòmica per les despeses del viatge. En el cas d’Espanya, es preveu que s’entreguen fins a 19 guardons, en funció de les comunitats autònomes i ciutats del país.

L’Institut Faustí Barberà participa des de l’any 2002 al Concurs Euroscola, que va reconéixer l’any passat la funció destacada del projecte Libereco amb el segon lloc de la Comunitat Valenciana en una edició centrada en la llibertat de la dona i la identitat sexual.

El centre va aconseguir l’any 2002 el primer premi en l’edició IX d’aquest concurs que va estar dedicat a l’euro. L’any 2003 va quedar classificat en el quart lloc en l’edició X del concurs dedicat a l’ampliació de la Unió Europea i el debat sobre el futur d’Europa. L’any 2009 va aconseguir el tercer lloc en l’edició XV del Concurs Euroscola 2009 dedicat a les eleccions del Parlament. A més, l’any 2010 van aconseguir el primer premi del concurs Euroscola que va estar dedicat a l”Any Europeu de la pobresa” i que els va possibilitar que el grup de joves poguera desplaçar-se al Parlament Europeu d’Estrasburg per participar en la jornada final. L’últim reconeixement va estar l’any 2015 quan va obtenir el primer premi de la Comunitat Valenciana en la XXI edició del Concurs Euroscola basada en l’Any Europeu del Desenvolupament.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + nou =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris