25n
25N
25N

Las Naves i Fisabio llancen la quarta edició del concurs de vídeos “De major vull ser com”

Las Naves i Fisabio llancen la quarta edició del concurs de vídeos “De major vull ser com”
06/11/2020 -

L’objectiu del concurs és visibilitzar les dones i els seus èxits en els àmbits de la ciència i la tecnologia així com mostrar les repercussions del patriarcat en la societat. Es poden presentar vídeos fins al 15 de desembre i els premis ascendeixen a 16.000 euros.

El centre d’innovació Las Naves i la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) han llançat la quarta edició del concurs de vídeos “De major vull ser com…”. L’objectiu del concurs, dirigit a joves estudiants d’ESO, FP i batxillerat de tota la Comunitat Valenciana, és la promoció de la igualtat de gènere en l’àmbit investigador, científic i innovador. El termini de presentació de propostes finalitza el dia 15 de desembre.

Les persones participants hauran d’investigar i identificar referents de dones o col·lectius de dones en disciplines científiques, tecnològiques i innovadores, mostrar la seua rellevància o aportació a la ciència i a la tecnologia, la seua contribució al benestar o la qualitat de vida de la societat així com assenyalar les repercussions del patriarcat en la societat.

El concurs repartirà 16.000 euros en premis per a l’adquisició de material tecnològic i científic tant per al centre educatiu com per a les persones o equips autors del vídeo premiat.

Es lliuraran dos premis en cadascuna de les quatre modalitats: premi al millor guió, premi a la millor producció audiovisual, premi al vídeo més innovador en la selecció del personatge o col·lectiu i premi del públic al millor vídeo.

Cicle de webinars

A més, com a novetat, Las Naves i Fisabio oferiran enguany un cicle de webinars educatives per ajudar l’alumnat a abordar la temàtica proposta en el concurs i la seua plasmació en un format audiovisual.

Les sessions, titulades “Realització audiovisual: com fer un bon curtmetratge/microdocumental”, “Inventores i científiques. Botant barreres” i “Fugint del masclisme en la ciència quotidiana”, estaran disponibles en el canal de youtube de les dues entitats a partir del 10 de novembre.

En les tres anteriors edicions es van presentar més de 150 vídeos, que poden visitar-se en el blog oficial del concurs. Margarita Salas, Rita Levi, Lynn Margulis, Rachel Carson o Gertrude Elion són alguns dels referents femenins que han protagonitzat les anteriors edicions del concurs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − un =