25n
25N
25N

El concurs de grafitis de Puçol compleix deu anys

El concurs de grafitis de Puçol compleix deu anys
16/04/2021 -

El concurs de grafiti va nàixer a partir d’un acord entre Iberdrola i X Tu Puçol, la Regidoria de Joventut, com una activitat que combinava l’estètica (millora de la imatge dels centres de transformació) i la cultura, per la qual cosa es dirigia als joves amb inquietuds artístiques.

Fruit d’eixa col·laboració, passades les primeres edicions es va plantejar crear el Museu a l’aire lliure, un itinerari a través de les diferents zones del terme municipal on s’agrupen els grafitis creats mitjançant les 9 edicions del concurs.

Espais de la platja, l’Espai Jove, el polígon Mas de Mur i el nucli urbà ja compten amb una variada col·lecció de grafitis dissenyats sobre els centres de transformació d’Iberdrola, grans espais que permeten creacions sobre les quatre parets d’aquests edificis.

«L’any passat va ser l’edició més complicada, ja que la convocàrem en el primer trimestre però va caldre retardar-la per la pandèmia», explica Ángela Santamaría, regidora de Joventut. «Al final, els tres guanyadors, Xolaka, Detripas Aerosol i Antoñito, van acabar realitzant els seus grafitis entre octubre i novembre, però les tres obres van tirar avant».

Enguany, l’edició també està marcada per la pandèmia, encara que en principi els terminis s’ajusten més al calendari habitual: el 10 de maig finalitza el termini per a presentar les sol·licituds a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Puçol, seguint les bases incloses en el PDF adjunt.

Els tres guanyadors rebran cadascun un premi de 600 euros, dividit en dues parts: la meitat en metàl·lic i l’altra meitat en material tècnic per a poder dissenyar els seus grafitis en els centres de transformació reservats per a enguany.

I, un any més, el Museu a l’aire lliure augmentarà el seu fons de catàleg. Obres obertes a tots els públics, amb les quals pots entropessar accidentalment mentre passeges per Puçol o les pots visitar seguint el pla del museu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + quinze =

museo prehistoria
museo prehistoria