25n
25N
25N

Eventos Cancela de Sueca guanya el IV Concurs d’Espardenyà Francisco José García a Alzira

Eventos Cancela de Sueca guanya el IV Concurs d’Espardenyà Francisco José García a Alzira
09/03/2020 -

La plaça del Regne d’Alzira es mostrava ahir plena de gom a gom a la celebració de la Festa de l’Espardenyà valenciana i IV Concurs d’Espardenyà Francisco José García.

26 restaurants van competir pel premi a la millor espardenya, que enguany ha sigut per als riberencs Eventos Cancela, de Sueca un clàssic en la participació d’aquest concurs. Com a guanyadors s’emportaven un premi patrocinat per l’Ajuntament d’Alzira de 3000 euros a més de diversos regals de les empreses patrocinadores. El segon premi de 1500 euros va ser per al restaurant Bonaire del Palmar i el tercer, valorat en 1000 euros, per a Val i Quinze d’Alginet.

Enguany, i fora del concurs professional, també han cuinat aquest plat típic 9 associacions que van passar un matí divertit i de germanor i que han rebut també el seu premi. En aquest cas el tercer premi de 100 euros va recaure a la Falla Nou Mercat d’Algemesí, el segon de 200 euros per a la Filà Alborxí, i el primer de 300 euros, per a la falla Sants Patrons.

La ciutat d’Alzira va tindre un matí festiu en què la ciutadania va poder visitar els cuiners participants i conéixer el procés d’elaboració d’aquesta recepta, passar pel photocall instal·lat al costat de les muralles i assistir a la gravació d’un programa de televisió nacional. L’alzireny Tomàs Blay, de Ca Tomàs, guanyador de la passada edició del concurs, va ser l’encarregat de cuinar al plató exterior de Canal Cocina una Espardenyà 2.0: una versió més moderna d’aquest plat, que donarà a conéixer Alzira i la nostra gastronomia a tota Espanya.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 13 =

caixaontinyent
ruta massamagrell