25n
25N
25N

Edurne López, estudiant almussafenya, finalista de l'IV Concurs de Booktrailers de ‘Zona Llibre Zona Lliure’

Edurne López, estudiant almussafenya, finalista de l'IV Concurs de Booktrailers de ‘Zona Llibre Zona Lliure’
30/10/2019 -

La xarxa ‘Zona Llibre Zona Lliure’, integrada per les biblioteques públiques municipals d’Almussafes, Corbera, Guadassuar, Llombai, Sollana i Polinyà del Xúquer, va entregar dijous passat 24 d’octubre en aquesta última localitat els premis de l’IV Concurs de Booktrailers organitzat amb l’objectiu de dinamitzar i promoure la lectura en valencià i d’autors i autores de la Comunitat Valenciana.

El treball presentat per la jove almussafenya Edurne López, guanyadora del premi al treball més original la passada edició, va aconseguir destacar novament en el certamen, atés que el jurat li va atorgar un dels guardons destinats als finalistes. Concretament, l’estudiant va aconseguir aquest resultat gràcies al booktrailer realitzat sobre el llibre de Francesc Gilabert ‘Misteris, S.L.’, publicat per Edicions Bromera.

“El foment de la lectura ha d’adaptar-se a les circumstàncies de la societat i és innegable que actualment els productes audiovisuals tenen més estirada que les obres escrites, per la qual cosa hem d’acostar els llibres a la joventut a través del llenguatge que domina el col·lectiu. Crec que aqueixa és una porta per la qual poden entrar molts futurs lectors”, assenyala el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Almussafes, Alex Fuentes.

Llista de treballs guanyadors

La peça audiovisual guanyadora va ser la presentada per Sandra Messeguer, Sonia Llácer i Milena Kitajewska sobre l’obra ‘Resurrecció’, de Silvestre Vilaplana (Edicions Bromera). Per part seua, el premi a l’originalitat se li va concedir a Emma Climent per ‘El quadern taronja de Morgana’, de Pascual Alapont (Edicions Bromera).

El jurat del concurs, format per un representant de cadascuna de les biblioteques que participen en el projecte i un especialista en el mitjà audiovisual, va analitzar tots els treballs, que havien de durar entre 1 i 2 minuts estar gravats en format mp4 i contindre imatges i música lliures de drets d’autor. De la seua valoració també van sorgir un total de quatre finalistes, entre els quals es trobaven Edurne López.

A més d’ella, van rebre el seu corresponent reconeixement Bernat Barberà i Raúl Alonso pel booktrailer de ‘München’ (Josep Lluis Roig, Editorial Tabarca), Carla Cañas, Donís Albeldo, Erika Rojo i Josep Juan pel seu muntatge sobre ‘L’ull de Zeus’ (Francesc Mompó, Editorial Alfaguara) i Álvaro Marchuet pel seu esforç a reflectir d’una manera atractiva el contingut del llibre ‘La biblioteca fantàstica’ (Jesús Cortés, Edicions Bromera).

Les joves guanyadores de la iniciativa, en la qual col·labora la Diputació de València, van rebre cadascuna d’elles un e-reader, mentre que les persones finalistes van recollir durant l’acte de lliurament de guardons un reproductor de mp3 si participaven individualment o una memòria USB si es presentaven en grup.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + dos =

Informacion coronavirus