25n
25N
25N

2.000 imatges s'han presentat al concurs 'Click al Mercat'

2.000 imatges s'han presentat al concurs 'Click al Mercat'
06/03/2017 -

Uns 200 fotògrafs, que han generat unes 2.000 imatges, han participat en el concurs “#Click al Mercat”, organitzat per la regidoria de Comerç perquè professionals i instagramers acosten amb les seues obres els Mercats Municipals a la ciutadania. Els guanyadors d’aquest certamen, que s’ha emmarcat en la política de valorar els mercats de la ciutat, han sigut la fotoperiodista Gloria Navarro, que hi ha rep el premi de 2.000 euros pel seu reportatge “que capta la simbiosi entre els venedors i els seus productes”. També han sigut premiades dues sèries fotogràfiques publicades a Instagram: la #serie1Mans de Borja Ruiz, i la #serie1UnDiaRedó de Miguel Aguado.

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha presidit hui l’acte de lliurament d’aquests premis “que l’Ajuntament ha convocat perquè els mercats municipals són dignes de descobrir i necessiten promoció per a arribar a nous públics”. Durant aquest acte, que s’ha celebrat hui al Saló de Cristall, el regidor ha recordat l’objectiu d’aquesta campanya comercial “que va nàixer per a redescobrir en imatges els nostres Mercats Municipals, reconéixer la seua importància en la construcció social dels barris, i documentar tot allò que es genera en i al voltant dels mercats”.

La coordinadora del concurs, la periodista Pilar Almenar, ha destacat “que el més emocionat d’aquesta iniciativa ha sigut connectar als professionals de la imatge i als ciutadans i ciutadanes usuaris d’Instagram amb les persones que treballen al mercat”. A més, ha afegit, “amb aquest concurs hem fet valdre la funció social dels mercats en un any en què València, com a Capital Mundial de l’Alimentació, centra la reflexió sobre l’alimentació mundial”.

Per altra banda, la periodista Fany Grande, que també ha participat en l’organització del concurs, junt amb la fotoperiodista Tania Castro, i el dissenyador Gonzalo Gironés, ha ressaltat que els mercats municipals, que acullen diversitat de productes, són l’última estació d’aquells que naixen a l’horta, pel que la posada en valor dels mercats implica també un homenatge als llauradors i llauradores”.

Per últim, han intervingut el fotoperiodista Miguel Lorenzo, qui ha entregat el premi als intragramers destacats “per la qualitat de les seues imatges i sobretot per haver retratat la cerimònia que es reprodueix cada dia als Mercats Municipals”, i el vicerector de la Universitat de València, Antonio Ariño, qui ha celebrat “el talent de la fotoperiodista Gloria Navarro per a captar els moments màgics que es viuen al mercat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 3 =