25n
25N
25N

La 4a edició del concurs ambiental escolar de la Diputació té accent picassentí

La 4a edició del concurs ambiental escolar de la Diputació té accent picassentí
01/06/2018 -

El Servei de Medi Ambient de la Diputació de València ha posat en marxa, per quart any consecutiu, el concurs ambiental escolar on ha participat l’alumnat de 4t, 5é i 6é de primària del CEIP Mare de Déu de Vallivana, el CEIP Sant Ignasi de Loiola i el col·legi Sant Cristòfor Màrtir. Un concurs que va consolidant-se, any rere any, amb l’objectiu que l’alumnat de l’últim cicle de primària conega millor els serveis i recursos que ens aporta la natura i valore la necessitat d’adquirir actituds sostenibles i respectuoses amb el nostre entorn. Aquest concurs s’integra dins d’un programa que ofereix als municipis de la província estratègies per a la conscienciació i capacitació ciutadana amb actituds cada vegada més sostenibles.

D’aquesta manera, amb el material aportat pels col·legis es fa una selecció per comarques, tot tenint en compte la idoneïtat pel que fa als dies de major importància ambiental, la destresa de l’alumnat i l’originalitat. Amb els materials seleccionats, es dissenya un calendari on es marquen els dies que ambientalment es commemoren i es fa arribar a cadascuna de les aules de 4t, 5é i 6é de primària dels col·legis públics i concertats del municipi.

Enguany, el concurs compta amb 2 mencions destacades en els premis individuals, els guanyadors de les quals són Laura Ballester Tarazona i Ferran Minguet Soria, alumnes de 5é de primària del CEIP Mare de Déu de Vallivana que han obtingut 3 entrades respectivament per al Bioparc de València. Així també, Aroa Cerveró Aguado, de 6é de primària del col·legi Sant Cristòfor Màrtir, ha obtingut un reconeixement al seu treball.

El premi col·lectiu, únic en tota la comarca, ha sigut per al CEIP Mare de Déu de Vallivana, que consisteix en una jornada de tallers ambientals per a tots els cursos participants i que es va celebrar ahir al pati del Centre. L’alcaldessa del municipi, Conxa Garcia, va voler estar present ahir per conéixer de primera mà el desenvolupament de les activitats i felicitar a tots els guanyadors i guanyadores. Cal destacar que aquest premi col·lectiu els acredita com a únic centre guanyador en tota la comarca de l’Horta Sud.

Tot l’alumnat participant ha rebut un diploma pel seu compromís amb el medi ambient i un embolcall reutilitzable, amb informació respecte de les emissions de CO2 que podem estalviar amb el seu ús.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + set =

CCCC
torrent