25n
25N
25N

El Concurs Ambiental Escolar de la Diputació reparteix els seus premis als alumnes de Xàtiva

El Concurs Ambiental Escolar de la Diputació reparteix els seus premis als alumnes de Xàtiva
15/06/2018 -

L’edició del Concurs Ambiental Escolar que ha realitzat la Diputació per quart any ha comptat amb la participació de quasi 3.800 alumnes de 73 centres de totes les comarques valencianes. Aquest concurs, que desenvolupa l’àrea de Medi Ambient, es du a terme amb la col·laboració dels ajuntaments i treballa la sensibilització sobre la importància del medi ambient amb els alumnes.

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, i la regidora de Medi Ambient de Xàtiva, Pilar Gimeno, han fet entrega dels premis del concurs als 153 alumnes participants al municipi de La Costera i del guardó especial a la guanyadora, el treball de la qual apareixerà al calendari ambiental. Les xiquetes i xiquets han estat acompanyats també per Immaculada Caravella, directora del CEIP Nuestra Senyora de la Seu, i per Xavi Montell, director del CEIP La Immaculada.

Josep Bort ha expressat la seua satisfacció amb la nombrosa participació d’alumnes al concurs, i ha aprofitat per destacar que “és molt important que els xiquets i xiquetes tinguen en compte des de l’inici el planeta que a nosaltres ens ha costat tantes generacions pensar i que ells tindran a les seues mans en el futur”.

En total, han participat 153 alumnes dels CEIPS Nuestra Senyora de la Seu i La Immaculada, 100 del primer i 53 del segon. La guanyadora de la comarca ha sigut una alumna del Nuestra Senyora de la Seu i ha rebut com a premi tres entrades per al Bioparc de València. A més, tots els alumnes participants han sigut guardonats amb un diploma personalitzat i un embolcall reutilitzable.

Aquest embolcall és un producte lliure de Bisfenol A que es pot convertir en una tovallola anti-taques, ajustable i fàcil de netejar, i que a més es pot llavar amb la rentadora. L’embolcall s’acompanya amb un document on es detallen les emissions de diòxid de carboni (CO2) que un escolar i un col·legi poden estalviar al llarg del temps amb el seu ús.

El concurs que organitza la Diputació està dirigit als estudiants de 4t, 5é i 6é de primària dels centres públics i concertats, i amb els treballs dels guanyadors es confeccionarà un calendari mural on apareixeran les efemèrides ambientals. Aquest calendari, a més, servirà de ferramenta de sensibilització ambiental i, per primera vegada, també comptarà amb material sonor i inclourà una cançó i un treball audiovisual mitjançant la inserció d’un codi QR.

Taller de sensibilització ambiental sobre conservació del litoral

El Taller Ambiental Escolar inclou també un taller de sensibilització ambiental com a premi col·lectiu en cada una de les comarques valencianes. Aquesta activitat es realitza en un dels col·legis de la comarca amb alumnes guanyadors i consta d’una jornada pràctica per als alumnes amb tallers al voltant d’una problemàtica ambiental.

El CEIP Nuestra Senyora de la Seu celebrarà aquesta activitat el proper 20 de juny entorn a la conservació del litoral. Els tres tallers que s’hi realitzaran seran sobre biodiversitat litoral, l’impacte en el medi litoral i identificació d’animals marins.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + deu =