25n
25N
25N

Conclouen les obres de substitució de la canonada que proveeix d'aigua potable a diversos districtes

Conclouen les obres de substitució de la canonada que proveeix d'aigua potable a diversos districtes
15/05/2019 -

La Regidoria del Cicle Integral de l’Aigua ha finalitzat les obres que ha dut a terme per a substituir la canonada que proveeix d’aigua potable als districtes del centre i l’est de la ciutat. Amb aquesta actuació, l’Ajuntament conclou l’obra iniciada el desembre de 2016 per a esmenar les fugides d’aquest conducte que datava de 1931 i que discorria entre el passeig de la Petxina i la plaça de Tetuan.

Aquesta obra, que ha comptat amb un pressupost total de 3.375.504,16 euros (IVA inclòs), ha permés reparar els danys materials de l’esmentada canonada, que amenaçaven el subministrament d’aquest servici públic. I a més, el major diàmetre del nou tub, ha augmentat la capacitat de transport d’aigua.

La durada dels treballs executats s’ha degut a la seua complexitat. De fet, el procés s’ha vist condicionat per la intensitat del trànsit rodat en la ronda Blanqueria i el carrer Pintor López. I a això se li ha afegit el fet d’haver trobat restes arqueològiques en el lloc pel qual transcorre la canonada, i l’afecció de les obres a les zones verdes (Alberedetes dels Serrans i diversos arbres monumentals).

Totes les intervencions s’han desenvolupat davall el seguiment de diferents servicis municipals, com el Cicle Integral de l’Aigua, Mobilitat i Jardineria, així com els tècnics d’EMIVASA, l’empresa mixta en la qual participa l’Ajuntament per a gestionar el servici públic del subministrament i el proveïment d’aigua potable a la ciutat de València.

L’obra, finançada pel pla d’inversions municipal de millora del sistema de proveïment, també ha estat objecte d’estudi arqueològic, ja que s’ha realitzat en una zona en la qual es troben trams de la muralla medieval i musulmana de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − sis =