25n
25N
25N

Conclouen les obres de millora del Centre Municipal d'Avifauna de Natzaret

Conclouen les obres de millora del Centre Municipal d'Avifauna de Natzaret
02/09/2020 -

La regidora de Benestar Animal, Gloria Tello, ha visitat este dimecres les obres de millora i actualització del Centre Municipal d’Avifauna, que han suposat una inversió de quasi 41.000 euros per part de l’Ajuntament. L’actuació ha permés millorar la tanca exterior del centre, actuar sobre els desguassos de les gàbies i actualitzar les condicions del tortuguer, entre altres accions.

Tal com ha explicat la regidora Tello, «es tracta d’un dels pocs centres municipals d’aquestes característiques que existeixen, i realitza una labor fonamental perquè dona cabuda a molts animals abandonats o decomissats; per a això ha de comptar amb els mitjans i condicions necessàries d’higiene, seguretat i assistència». Les obres han inclòs la millora del safareig (7.585 €), de la tanca exterior (19.501 €), dels desguassos de les gàbies (1.537 €), l’habilitació d’un tortuguer (1.605 €), la substitució dels focus exteriors per projectors de major eficiència energètica, (1.530 €), millora de la gestió de residus (1.249) € i actualització de les condicions de seguretat i salut (650 €)).

El Centre d’Avifauna i Espècies Exòtiques de Natzaret va ser construït anys arrere amb càrrec a l’anomenat Pla Espanyol per a l’Estímul de l’Economia i l’Ocupació o (Pla E), en el barri de les Moreres, a Natzaret. És un centre d’acolliment i alberg d’aus urbanes per al seu control i recuperació, així com tractament, control i acolliment d’animals exòtics de diferents procedències (decomisos d’exemplars il·legals, abandons, etc…) Per tal que els animals visquen com més semblant possible al seu entorn, el centre recrea les condicions dels seus hàbitats naturals, per la qual cosa els espais es divideix en diferents zones en funció de les espècies. Després de ser recollits, els animals passen un reconeixement i guarden quarantena per si tenen alguna malaltia, infecció o paràsits.

En les instal·lacions es dona acolliment a exemplars exòtics abandonats o decomissats, i es realitzen labors de conscienciació i informació sobre el tractament dels diferents exemplars, la responsabilitat que requereix el seu tracte, i la importància de no introduir espècies foranes en els ambients locals per a no alterar el seu equilibri. Habitualment reben la visita de col·legis o centres de formació, així com de particulars.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − 2 =

museo prehistoria