25n
25N
25N

Conclouen les obres per a retirar el trencadís de la façana del Palau de la Música

Conclouen les obres per a retirar el trencadís de la façana del Palau de la Música
06/08/2020 -

La regidora de Gestió de Recursos de l’Ajuntament de València, Luisa Notario, ha certificat aquest dijous la conclusió de les obres en el Palau de la Música per a retirar el trencadís de la seua façana.

“Amb aquesta intervenció hem solucionat els greus problemes de seguretat originats pels despreniments d’aqueix element, que no estava inclòs en el projecte original del Palau i que els informes tècnics van dictaminar que s’havia instal·lat de manera incorrecta”, ha explicat en un comunicat.

La regidora ha remarcat que aquesta intervenció no ha tingut “cap cost” per a les arques públiques en estar vigent la garantia de l’obra anterior. L’empresa encarregada de la retirada del trencadís ha sigut la que va realitzar la rehabilitació i la supressió de barreres arquitectòniques al Palau, moment que es va aprofitar per a col·locar trencadís en la façana de l’auditori.

Segons ha recordat Notario, les obres han consistit en la retirada del trencadís i el morter de tots els paraments perimetrals de la coberta de l’edifici, la neteja i la preparació de la superfície per al revestiment amb impermeabilitzant acrílic elàstic anti fissures, fungicida-algicida, resistent a la intempèrie, al sol i als canvis climàtics, amb textura llisa i acabat mat en color.

Els informes tècnics van determinar que els despreniments de trencadís en el Palau van ser conseqüència “d’una mala pràctica constructiva” i, entre les causes, estava la pèrdua d’adherència del revestiment en el parament “per la incompatibilitat del sistema constructiu utilitzat amb els materials emprats per a la col·locació del trencadís”.

De fet, es va considerar un “vici ocult” de l’execució d’obra l’existència d’una capa de pintura entre el suport i el material d’unió del trencadís. A més, a pesar que la mateixa fitxa del producte especifica la manera d’aplicació, “no es van realitzar les juntes elàstiques que indicava”.

Tampoc es va considerar apte el morter de rejuntada utilitzada, per tractar-se d’una “junta rígida en un revestiment ceràmic continu de paraments exteriors de gran dimensió i estar executat sense juntes elàstiques de dilatació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 20 =