25n
25N
25N

Mostra Viva tanca la seua edició més intercultural consolidant-se com a festival de tardor

Mostra Viva tanca la seua edició més intercultural consolidant-se com a festival de tardor
21/10/2019 -

La Banda Simfònica de la Unió Musical de Sueca, una de les formacions de major prestigi de la Ribera, ha posat el fermall d’or aquest diumenge a la setena edició del festival Mostra Viva del Mediterrani amb un concert en el Centre del Carme de València.

Un any més, el festival multidisciplinari, que s’ha consolidat com a punt de referència de les cultures del Mediterrani, tria a una agrupació musical valenciana per al seu tancament, després d’una edició de gran èxit de públic i repercussió a l’espera del lliurament dels seus premis Pont del Mediterrani.

L’agrupació centenària, dirigida pel seu actual titular Fernando Parrilla Climent, ha oferit un interessant programa que incloïa música de cinema, simfònica, pasdobles o boleros de compositors com César Murillo, Julio Ribelles, Nino Rota, Asins Arbó, Ferrer Ferran o Leopoldo Magenti, de qui es va interpretar els seus “Estampes Mediterrànies”.

Per al president de la societat de Sueca, Guillermo Colechá, la presència de la Unió en la clausura de Mostra Viva representa un esdeveniment important per a l’entitat, ja que suposa un aparador social i cultural. A més, avança, el concert va donar una oportunitat perquè els músics més joves de la Banda es convertisquen en principals protagonistes d’algunes de les peces del programa; cosa que va permetre mostrar el nivell del seu sistema d’ensenyament i el dels joves músics de l’agrupació.

Composta per noranta músics, la Banda Simfònica de la Unió Musical de Sueca, representa a una entitat creada en 1915 després de la fusió de la Banda de la Vila, dirigida per Antonio Pomar des de la mort del mestre Serrano, i l’Artística de Juan Silvestre.

Durant la seua trajectòria, ha sigut premiada com a Millor Banda Simfònica de la Comunitat Valenciana en el certamen de la Diputació de València en la seua Primera Secció. Ha realitzat enregistraments per a RTVE i RTVV i ha actuat en països com Suïssa o Àustria. És ambaixadora cultural de Sueca. Entre els seus enregistraments figura la música de sarsuela del Mestre Serrà.

La Unió Musical de Sueca és titular del Centre Professional de Música José Serrano, reconegut per la Conselleria d’Educació amb el grau Elemental i Mitjà. A més, és titular d’una banda jove, una orquestra i una coral polifònica.

El seu actual director, Fernando Parrilla Climent, va ser alumne del Mestre Francisco Hernández Guirado i, a més de Llicenciat en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música d’Aragó, ha sigut director de la Symphonic Bands Workshop, Berklee College of Music, convidat de l’Associació Musical “La Canalense” de Canals, i director de la Simfònica de l’Ateneu Musical de Cullera o de la Banda Simfònica de la Societat Musical d’Alzira, entre altres agrupacions valencianes i aragoneses.

Mostra Viva tanca així una edició en la qual la interculturalitat ha sigut una de les seues leit motiv i que ha tingut com a epicentre discursiu l’anàlisi de la realitat social, cultural i migratòria dels països del Mediterrani.

El festival, que ha convertit aquest el mes d’octubre més Mediterrani, és referent en la seua especialitat i model a seguir, com així ho va considerar fa a penes uns mesos el “Cim de les dues ribes” celebrada a Marsella.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 1 =