25n
25N
25N

Presentació de les conclusions del procés participatiu de Pla del Remei i Russafa

Presentació de les conclusions del procés participatiu de Pla del Remei i Russafa
17/04/2018 -

Aquesta dilluns s’han presentat al Mercat de Colom els resultats del procés participatiu dels barris Pla del Remei i Russafa, concretament la zona compresa entre l’Estació del Nord, Colom, el jardí del Túria i les Grans Vies Marqués del Túria i Germanies.

Es tracta d’un procés de participació impulsat per la Regidoria de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València que, durant tres mesos, ha recopilat totes les propostes veïnals de millora de la zona pel que fa a la mobilitat, espai públic i coordinació entre àrees municipals.

Així, realitzades les reunions al Col·legi d’Arquitectes, al CEAM de Jorge Juan, les Jornades Obertes al Mercat de Colom, reunions sectorials i, inclús, una exposició escolar de dibuixos, s’han presentat les conclusions dels diferents aspectes que veïnat i comerciants suggerixen orientades a la recuperació de l’espai públic i la millora de les condicions de seguretat de vianants, sobretot en zones pròximes a centres escolars o de gran afluència de transeünts.

Pel que fa a la mobilitat, les propostes d’aquest document orientatiu responen al desig expressat pels participants de viure en barris saludables, sense contaminació acústica ni atmosfèrica, reordenant i pacificant el trànsit rodat en consonància a l’estructura viària i tenint en compte, a més, que els barris compten amb una alta connectivitat en autobús i metro, així com amb una àmplia oferta d’aparcaments públics.

Altres demandes van en la línia de donar solució a la inexistència de places o llocs de relació, recuperar dotacions i equipaments de barri, la incorporació d’arbres i altres elements vegetals i revisar el sistema de recollida de residus, entre altres.

“Atendre les necessitats i desitjos dels veïns i veïnes, comerciants i la resta de persones que conformen el teixit viu dels nostres barris, especialment pel que fa a la recuperació de l’espai públic en la nostra ciutat, ha sigut des de sempre l’objectiu de la Regidoria de Mobilitat Sostenible. Per eixe motiu hem impulsat aquest i altres processos participatius i també atenem els realitzats fins i tot des de les mateixes iniciatives veïnals. Uns processos que, cal recordar, coincideixen a reflectir el desig compartit en tots els barris de disposar d’uns carrers més segurs i saludables, lliures de sorolls i contaminació, en la línia del treball que per fi s’ha iniciat a València per l’actual corporació”, ha afirmat el regidor Giuseppe Grezzi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =

ccccinema
activem alfafar