25n
25N
25N

Conclou el Concurs Internacional de Jóvens Intèrprets de Llíria 2017

L’Ajuntament ha donat a conéixer hui l’últim guardonat que rep el premi Edecon

Conclou el Concurs Internacional de Jóvens Intèrprets de Llíria 2017
13/06/2017 -

Les proves de l’especialitat instrumental de corda pinçada van posar fi, este passat dissabte, a l’última edició del Concurs Internacional de Jóvens Intèrprets “Ciutat de Llíria”.

De la mateixa manera, la regidoria de Música ha anunciat hui a l’últim dels distingits en el certamen. Daniel Gorgues Esteve (17 d’anys) ha rebut el premi Edecon, que l’acredita com a millor participant finalista, veí de Llíria i alumne del Conservatori Professional de Música de la localitat, que no havia sigut guardonat en cap de les distintes modalitats. El jove instrumentista va participar en l’especialitat de corda fregada amb la viola. El guardó està dotat amb una beca de 300 euros.

Més de 80 músics han participat en la present edició del concurs que es va iniciar el passat 6 de maig amb la celebració de les primeres audicions al conservatori municipal. Els jóvens pertanyien a la Comunitat Valenciana, Madrid, La Rioja, Andalusia, Castella i Lleó, Castella-La Manxa, Illes Balears, Aragó, i també van concursar intèrprets de nacionalitat búlgara, romanesa i britànica.

Els premiats per especialitat instrumental han sigut:

-Vent metall: Marc Ferrando Pelegrí (Simat de la Valldigna-València, 11 anys) en Laurona; Ricard Ortega Ribera (Sueca-València, 18 anys) en Leiria; i Josep Colom Gimeno (Cullera-València, 25 anys) en Edeta.

-Vent fusta: Carlos Pascual Górriz (Llíria-València, 15 anys) en Laurona; Eloína Torres Silvestre (Llíria-València, 17 anys) en Leiria; i José Manuel Ribera González (Fontanars dels Alforins-València, 22 anys) en Edeta.

-Piano: María Linares Molero (València, 15 anys) en Laurona; Marta Zambudio Meseguer (Almoradí-Alacant, 16 anys) en Leiria; i Antonio Morant Albelda (València, 25 anys) en Edeta.

-Corda fregada: Berta Belinchón Gimeno (Paiporta-València, 15 anys) en Laurona; Patricia Cordero Beltrán (Majadahona-Madrid, 17 anys) en Leiria.

-Percussió: María Monleón Rubio (València 15 anys) en Laurona; Fernando Guitérrez Castillo (Benaguasil-València, 22 anys) en Edeta.

-Corda pinçada: Teodora Cotuna (Castelló, 12 anys) en Laurona; Milen Petrov Petrov (Pazhardzik-Bulgària, 17 anys) en Leiria; i Noelia Cotuna (Castelló, 17 anys) en Edeta.

El guanyador de la modalitat Laurona rep un premi dotat amb 300 euros, en Leiria és de 500 euros, i en Edeta de 800. Cada especialitat instrumental comptava amb tres modalitats per edat: Laurona, per a jóvens fins als 15 anys; Leiria, fins als 18; i Edeta, fins als 26.

La regidora de Música, Patricia Cabanes, ha felicitat tots els participants, i en especial als guardonats, “per les seues magnífiques actuacions, a més en una edició que ha comptat amb un gran nivell artístic”, i ha citat als músics novells a “concursar en pròximes convocatòries i mostrar el seu talent”.

Més informació

1 Comentari

  1. Jose
    Jose juny 23, 18:35

    Estuve viendo la fase de viento y también cuerda frotada. Me encantó, había participantes con mucho nivel. Estuvo muy emocionante. Enhorabuena a todos los ganadores por su merecido premio.
    Quiero dar las gracias a los organizadores del concurso por motivar y ayudar a los jóvenes músicos celebrando este magnífico concurso en Lliria, la ” Cuidat de la Música”

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × cinc =