25n
Orgull
Orgull

Més de 47.000 espectadors han gaudit dels Concerts de Vivers

El festival ha comptat amb més de 40 artistes en 19 vetlades musicals

Més de 47.000 espectadors han gaudit dels Concerts de Vivers
30/07/2018 -

Més de 47.000 espectadors han pogut gaudir dels Concerts de Vivers programats dins de la Gran Fira de València. Han sigut un total de 19 vetlades musicals al llarg del mes de juliol, de les quals el 50% han tingut un cartell internacional, amb actuacions com les d’Emir Kusturica, The Waterboys, Rubén Blades o Caetano Veloso, i una presència femenina sobre l’escenari que ha rondat el 30%. La mitjana d’assistents per concert ha superat les 2.500 persones, i cal destacar que els organitzadors han realitzat un esforç per a oferir preus inferiors als dels mateixos artistes en altres ciutats.

Els Concerts de Vivers de la Gran Fira de València es van clausurar el passat dissabte amb una gran festa dedicada a la música electrònica de ball protagonitzada pel duet suec Icono Pop i amb la presència d’Elyella, Boccachico, Innmir i Nation. El cicle d’actuacions ha comptat amb altres 18 vetllades musicals, amb la presència de més de 40 artistes internacionals, estatals i locals que han congregat més de 50.000 espectadors als Jardins del Real, amb una mitjana d’assistència per concert que supera les 2.600 persones. Entre els concerts més concorreguts figuren Izal (4 juliol) que van exhaurir les 5.000 entrades un mes i mig abans de la celebració del concert, i Dub Inc + Zoo + Sara Hebe + JazzWoman (11 juliol), Rosendo (26 juliol) i Morat (27 juliol), amb més de 4.000 assistents en cada concert.

Els Concerts de Vivers, una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de València i l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV), és una de les propostes culturals més importants de la Gran Fira de València. En aquest sentit, s’ha de constatar l’augment d’assistència (35.000 en 2017) en un festival que també ha incrementat el nombre d’espectacles (17 en 2017). En total, l’edició 2018 ha comptat amb una mitjana d’assistència que supera en un 30% l’edició de 2017, de forma que s’ha convertit en una de les més concorregudes de la seua història.

A més, la diversitat d’estils musicals representats en el cartell, amb propostes de pop, rock, música llatina, rap o reggae, entre d’altres, ha permés que la majoria d’aficionats a la música pogueren gaudir de la programació.

MÉS PRESÈNCIA FEMENINA I MÉS BANDES VALENCIANES

Així mateix, s’ha de destacar l’aposta continuada per artistes internacionals, que han encapçalat més de la meitat de les cites de l’esdeveniment. Els Concerts de Vivers continuen oferint la possibilitat de veure intèrprets que no passen habitualment pels escenaris de València i rodalia. Cal ressenyar que això sols és possible gràcies a les condicions del recinte i al seu aforament.

D’altra banda, la presència femenina s’ha situat per sobre de la mitjana d’altres cites musicals semblants. Així, mentre que diversos estudis assenyalen que les dones representen entre el 10 i el 15% dels cartells dels festivals, en els Concerts de Vivers 2018 aquesta presència s’ha situat al voltant del 30%. També cal mencionar que hi va haver participació de solistes o bandes valencianes en onze de les 19 vetllades musicals del cicle. D’aquesta manera, l’escenari dels Jardins del Real ha permés que els intèrprets autòctons mostraren les seues cançons als assistents.

Com és habitual, els organitzadors han fet un esforç per oferir localitats a preus raonables. D’aquesta manera, les entrades per a tres espectacles (Icono Pop, Festa Rototom i Dub Inc) es podien adquirir a partir de 12, 14 i 15 euros respectivament. Per últim, cal destacar que les entrades del festival eren més assequibles que les disponibles per als mateixos artistes en altres ciutats de l’Estat. Per exemple, les localitats per a Caetano Veloso oscil·laven entre els 47 i els 60 euros, mentre que en altres llocs es venien entre 55 i 95 euros. El mateix cas es va produir per a l’actuació de Niña Pastori, amb els tiquets més cars per 28 €, quan en altres ciutats es podien arribar a pagar 54 o 118 €.

Un total de 14 promotores musicals valencianes han estat implicades en l’organització dels concerts, amb una inversió empresarial que supera els 800.000 euros. L’impacte econòmic d’enguany s’estima en més de 5 milions d’euros.

En el vessant artístic, els Concerts de Vivers 2018 van començar amb el sold out dels madrilenys Izal. Un fet que es va repetir unes setmanes després amb la presència de la cantant Niña Pastori. Convé subratllar que el públic valencià ha pogut gaudir de les gires de comiat del panameny Rubén Blades i del madrileny Rosendo.

A més, Los Secretos van oferir un dels concerts de celebració de les seues quatre dècades sobre els escenaris, mentre que Caetano Veloso i els seus fills, Moreno, Zeca i Tom, van escollir València com a punt de partida de la seua gira estatal. Emir Kusturica, els espectacles Poetes del Rock, PerVERSOS i la vetlada solidària Corazonadas en favor del projecte Mariposa de l’Associació Ámbito van ser altes de les cites exclusives de la programació.

Respecte de la procedència dels assistents als concerts, el 50% del públic són de la ciutat de València; el 25% dels pobles del voltant; el 20% d’altres ciutats; i el 5% d’altres països. Per últim, les actuacions encapçalades per Bomba Estéreo, Dub Inc, The Cat Empire, Beret i Residente van comptar amb un públic majoritari d’entre 16 i 34 anys, mentre que els assistents de més de 34 anys eren predominants en els concerts de The Waterboys, Los Secretos, Caetano Veloso, Rosendo i Emir Kusturica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 6 =