25n
25N
25N

Concerts gratuïts de l'Orquestra de València i la Banda Municipal pel 9 d'Octubre

Concerts gratuïts de l'Orquestra de València i la Banda Municipal pel 9 d'Octubre
07/10/2019 -

L’Orquestra de València (OV) i la Banda Municipal de València tornaran a protagonitzar els concerts gratuïts que commemoren la celebració del 9 d’Octubre. Demà dimarts serà l’OV a l’Auditori de Les Arts i divendres que ve la Banda Municipal a l’Espai Rambleta, sempre a les 19.30 hores.

Demà, dimarts a les 19.30 hores, l’Orquestra de València presentarà al públic un programa que, sota la batuta del seu director titular Ramón Tebar, inclou el poema simfònic “Los gnomos de la Alhambra” i “Alborada burlesca” dels compositors valencians Ruperto Chapí i Vicente Asencio, respectivament. Aquest programa de temàtica fantàstica que es completarà amb el “Vals Mephisto” núm. 1 de Franz Listz, el poema simfònic “Una nit en la Muntanya Pelada” de Modest Músorgski i de Camille Saent-Saëns, la “Bacanal” de la seua òpera Samsó i Dalila i la “Dansa macabra”. Conclourà el concert amb l'”Himne de la Comunitat Valenciana” de José Serrano.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, ha convidat a les valencianes i valencians “a celebrar el nostre dia gran amb música, eixa senya que tant ens enorgulleix i en caracteritza com a poble”, i ha instat la ciutadania “perquè puga gaudir d’aquests concerts protagonitzats per les nostres dues institucions musicals més volgudes i reconegudes per la ciutadania, integrades en la seua immensa majoria per excel·lents professionals nascuts en la nostra terra”. Per al director de la institució, Vicent Ros, el públic podrà escoltar dos programes que es caracteritzen per «la qualitat de les obres seleccionades, que combinen estrenes, tradició i unes temàtiques molt atractives, que no deixarà indiferent ningú».

Divendres 11 d’octubre, també a les 19.30 hores, la Banda Municipal i el seu titular Rafael Sanz-Espert, interpretarà un concert que combina tradició i modernitat amb destacades obres de compositors de la Comunitat Valenciana. D’aquesta manera, es podrà escoltar les estrenes del pasdoble “Mariló” de David Pont, “Soldados de Cuba” de Salvador Chuliá i l'”Al·legoria a la Muixeranga” de David Penadés-Fasanar. Un programa en el qual també es podrà escoltar “Tres dances valencianes” de López Chávarri/Adam Ferrero, “La Malvarrosa, elegia a Blasco Ibáñez” i Jaume Contrabandista” d’Azael Tormo, i de José Serrano la fantasia “Moros y Cristianos” i l’Himne de la Comunitat Valenciana”, que tancarà el concert.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 4 =