25n
25N
25N

El Palau de la Música de València reprén hui la seua programació amb un recital de Xavier Torres

El Palau de la Música de València reprén hui la seua programació amb un recital de Xavier Torres
05/09/2020 -

El Palau de la Música de València reprén la seua programació aquest dissabte, amb el recital dedicat a les sonates per a piano de Beethoven per part de Xavier Torres en l’Almodí, dins del cicle ‘Cambra al Palau’ 2020.

El concertista valencià interpretarà les Sonates núm. 1 en fa menor, op. 2 núm. 1, núm. 19 en sol menor, op. 49 núm. 1 i la núm. 32 en do menor, op. 111. Es tracta d’un programa en el qual les dues primeres obres són composicions de joventut plenes de vitalitat i energia, mentre que la tercera és l’última escrita pel geni alemany, on es recull tota l’essència de la seua integral de sonates, informa l’auditori municipal en un comunicat.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Glòria Tello, ha recordat que aquest cicle gira entorn de Beethoven en el 250 aniversari del seu naixement.

“A partir d’aquest cap de setmana, tornarem a experimentar aqueix autèntic goig per als sentits que suposa escoltar la música de cambra en viu, i a més en un lloc tan especial com és l’Almodí, que en tot just dues edicions s’ha convertit en la referència d’aquest gènere a la nostra ciutat”, assevera l’edil.

Per part seua, el director del Palau, Vicent Ros, ha destacat la importància musical de les sonates de Beethoven i ha animat a gaudir d’elles, ja que “constitueixen tot un repte per als pianistes per la complexitat de les obres, i per la tècnica i virtuosisme que requereix la seua interpretació”.

L’endemà del recital de Torres, diumenge 6, la pianista Marina Delicat pujarà a l’escenari de l’edifici gòtic, per a tocar quatre sonates més de Beethoven, la núm. 7 en re major, op. 10 núm. 3 i la núm. 9 en el meu major, op. 14, núm. 1, aquestes dues també de joventut, així com la núm. 13 en el meu bemoll major, op. 27 núm. 1 ‘Quasi una fantasia’ i la núm. 22 en fa major, op. 54, que són dues de les sonates del compositor més experimentals.

Els següents concerts de ‘Cambra al Palau’, al setembre i dedicats a Beethoven, seran el dia 13 amb el pianista Pablo García-Berlanga i les sonates núm. 6, 21 ‘Waldstein’ i 26 ‘Els adéus’; el 19 amb el Trio Iturbi i el Trio en el meu bemoll major, op. 70 núm. 2; el 20 amb el violinista de l’OV Raúl Arias i el pianista Hilario Segòvia per a interpretar les sonates per a violí i piano núm. 1, 2 i 3; el 26 amb el B3: Brouwer Trio i la Simfonia núm. 2 en re major, op. 36 (Transcripció per a piano trio -1806- ); i el pianista Antonio Galera amb les sonates núm. 12, 14, 27 i 28. Així mateix, el dia 12, el grup Naka Ima interpretarà obres de Miyagi, Takemitsu i Messiaen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 1 =