25n
25N
25N

El concert en record de les víctimes durant la pandèmia i d'homenatge als serveis essencials de la ciutat oferirà peces de Mahler, Verdi, Bizet, Mascagni, Elgar i Barber

S’obrirà un Memorial en la web municipal perquè qui ho desitge puga deixar plasmats els seus records i sentiments, o la seua expressió de duel i afecte

El concert en record de les víctimes durant la pandèmia i d'homenatge als serveis essencials de la ciutat oferirà peces de Mahler, Verdi, Bizet, Mascagni, Elgar i Barber
20/07/2020 -

L’Ajuntament de València ha tancat, amb l’Orquestra de València, el programa del concert que la formació musical municipal oferirà en record de les víctimes durant la pandèmia i en homenatge als serveis essencials de la ciutat. L’acte de reconeixement tindrà lloc dijous que ve, dia 23, en la plaça de l’Ajuntament, i tal com anunciava l’alcalde de València, Joan Ribó, dies enrrere, serà un homenatge «a tots els veïns i veïnes que han patit de primera mà la pandèmia, persones que han mort, malalts, familiars… i també a tots els serveis que essencials, amb el seu treball, han fet possible que l’atenció i l’ajuda haja continuat funcionant».

El concert començarà i a les 21.30 hores sota la direcció del titular de l’OV, Ramón Tebar. L’Orquestra de València ha preparat un programa especialment dissenyat per a esta ocasió, en el qual es podrà escoltar el famós Adagietto de la Simfonia núm. 5 de Gustav Mahler, el “Adagi per a Cordes” de Samuel Barber, el Larguetto de la “Serenata per a cordes” d’Edward Elgar, la Sentimental Sarabande de la “Simfonia Simple” de Benjamí Britten, el “L’Ària de la Flor” de l’òpera Carmen de Bizet, l’intermezzo de l’òpera Cavalleria Rusticana de Pietro Mascagni, així com “El Cant dels Ocells” popularitzada per Pau Casals i el “Ave María” de l’òpera “Otello” de Giuseppe Verdi. Estes dos últimes peces comptaran amb la participació de la soprano Carmen Avivar, cantant solista del Cor de la Generalitat, que se suma d’esta manera a la commemoració. L’acte de caràcter cívic, tindrà l’aforament limitat a la zona central de la plaça de l’Ajuntament, en compliment de les preceptives normes de seguretat i distància social per a evitar els contagis.

Després del concert, es realitzaran disparades pirotècniques simultànies des de la plaça de l’Ajuntament, i des dels barris i pobles de València, que ompliran els cels de la ciutat de ‘palmeres blanques’ com a element simbòlic del reconeixement i homenatge. En total, seran set disparades que es llançaran des de la plaça de l’Ajuntament i altres 39 des de diferents punts del terme municipal, que aniran a càrrec de les empreses pirotècniques Caballer FX, Hermanos Caballer i Vulcano.

A més, la façana principal de l’Ajuntament s’il·luminarà de blanc, igual que les façanes de Correus, l’Ateneu Mercantil i l’edifici del Rialto per a oferir una imatge comuna al·lusiva a l’acte de respecte i distinció a les víctimes de la pandèmia i als serveis essencials.

Finalment, a la pàgina web municipal www.valencia.es s’obrirà un Memorial específic, de manera que qui ho desitge podrà deixar plasmades les seues aportacions, records, expressió de dol, afecte o sentiment. L’alcalde, Joan Ribó, ha subratllat la voluntat de l’Ajuntament i de la ciutat de recordar totes les persones víctimes d’esta crisi global que ha assotat i continua assotant a la ciutat i a tot el planeta, i mantindre viva la seua memòria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 1 =

bombers
CCCC