caixa popular

L'Orquestra de València i l'Orquestra Simfònica del Teatre Mariinski juntes a l'escenari

L'Orquestra de València i l'Orquestra Simfònica del Teatre Mariinski  juntes a l'escenari
15/02/2018 -

L’Orquestra de València i l’Orquestra Simfònica del Teatre Mariinski de Sant Petersburg s’uniran aquesta vesprada a l’escenari de la Sala Iturbi del Palau de la Música de València, per interpretar amb la direcció del mestre Valeri Guérguiev, la Simfonia núm. 7 “Leningrad” de Dmitri Xostakóvitx. En aquesta obra, s’ajuntaran músics de les dues orquestres, compartint faristol en les diverses seccions dispostes a l’escenari.

L’alcalde de València, Joan Ribó, i la presidenta del Palau, Glòria Tello, assistiran a aquesta fita històrica que celebra per una banda el 75é aniversari de l’Orquestra de València que complís enguany i, per altra, el 250é aniversari de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles. Un programa en el qual també es podrà escoltar el “Concert per a piano núm. 2” de Johannes Brahms, que serà interpretat pel concertista Nelson Freire.

L’alcalde Joan Ribó ha recordat que el Palau de la Música “és un símbol de l’excel·lència cultural de València, i el concert de hui així ho demostra”. “Amb una trajectòria de prestigi, l’Orquestra de València pot lluir el seu saber fer amb formacions internacionals com la que hui ens visita. La nostra aposta per una oferta diversificada i per a tots els gustos, amb eixe criteri d’excel·lència, és el que ha de guiar una política cultural rigorosa per a la ciutat de València”, ha manifestat.

Per la seua banda, la regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, ha incidit en la rellevància d’aquest concert, ja que “enteníem que dins d’aquest 75é aniversari que compleix la nostra Orquestra, havíem de programar un concert molt especial, que els músics pogueren viure per primera vegada en una temporada d’abonament, l’experiència de compartir protagonisme i prestigi amb una de les més importants formacions internacionals” i, a més, “amb el magisteri del mestre Valeri Guérguiev, tan volgut en aquesta casa i que se suma als grans directors que l’han dirigida al llarg de la seua excel·lent trajectòria professional”.

Valeri Guérguiev ha visitat el Palau de la Música en 13 ocasions, sempre al capdavant de l’Orquestra Simfònica del Teatre Mariinski. Precisament, ja va interpretar a 2004 la simfonia “Leningrad” a l’auditori valencià, obtenint un gran èxit de públic i reconeixement per part de la crítica especialitzada. Representant de l’escola de direcció de Sant Petersburg, Guérguiev ha convertit al Teatre Mariinski en un important complex de teatres i concerts. L’Orquestra russa amb Guérguiev ha escalat noves fronteres i ha assimilat, a més de partitures d’òpera i ballet, un extens repertori de música simfònica de Beethoven, Brahms, Txaikovski, Mahler, Prokófiev, Xostakóvitx, etc. De 1995 a 2008 va ser director principal de la Filharmònica de Rotterdam (continua sent-ne el director honorari), i de 2007 a 2015 de la London Symphony Orchestra. Des de 2015 és titular de la Filharmònica de Munic.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios